Opvoeding Sheltie

De Sheltie is makkelijk op te voeden maar hij beschikt wel over een eigen wil. Zoals bij elke hond is het belangrijk de hond van begin af aan te socialiseren.Deze ondernemende hond wordt graag bezig gehouden, is heel nieuwsgierig en leert graag. De Sheltie is naast het volgen van een gehoorzaamheidscursus ook heel geschikt voor het doen van behendigheid. Hij heeft een enorme will to please en waardering van zijn baas is erg belangrijk voor hem. De Sheltie heeft alles in zich om een goede kameraad te zijn voor zijn baasje. De Sheltie is erg gevoelig voor beloning. Stimuleer de hond dus op een positieve manier in plaats van hem te straffen. Hij wordt erg onzeker als hij te hard bejegend wordt en zal dit zeker niet begrijpen. Het is dus absoluut uit den boze om hem bijvoorbeeld te slaan of in zijn kraag te grijpen en door elkaar te schudden!!! Daarmee help je een Sheltie letterlijk de vernieling in.

BEWEGING

Shelties hebben veel beweging nodig. Ze zouden liefst 3 keer per dag moeten worden uitgelaten waarvan ten minste één een wandeling van een ruim een uur. De hond is dol op spelletjes en behendigheidstraining.

VACHTVERZORGING

De vacht van de Sheltie is een zogenaamde dubbel vacht : een bovenvacht van lang, hard waterafstotend haar en een ondervacht van zachte, grijze of beige wol die isolerend werkt in zomer en winter. De Sheltie is weliswaar schoon op zichzelf maar 1 keer in de week een borstelbeurt is wel aan te raden. Daarbij goed letten op klitten en die voorzichtig uitkammen of borstelen indien nodig. Tijdens de rui laat de ondervacht los en dan is vaker grondig borstelen wel verstandig om zo snel mogelijk van het losse haar af te zijn. Indien de vacht geregeld wordt bijgehouden is het niet veel werk om een sheltievacht te verzorgen.

ameland mei 07 007,klein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.