Over Mij

Mijn naam is Nora Volkert en ik ben geboren en getogen op het mooie Waddeneiland Ameland. Tegenwoordig woon en werk ik in de streek waar ik sinds mijn vroegste jeugd menig mooie zomervakantie doorbracht: Twente.

Over ons

Na jaren als klassiek geschoolde zangeres in binnen -en buitenland gewerkt te hebben houd ik me tegenwoordig ook bezig met het geven van zanglessen en dirigeren van diverse koren. In de afgelopen jaren kwam ik ook tot de conclusie dat er, hoezeer ik ook van mijn vak houd, meer is in het leven dan muziek alleen en kon ik in 1995 een hartenwens van mij vervullen: een hond. Het werd een sheltie: Wildwood Flower’s Irresistible Robin. En onweerstaanbaar wàs hij, daar was iedereen het over eens. Mijn ouders ook gelukkig want zij werden hèt oppasadres voor Robin. Hij bleek namelijk een zeer muzikaal hondje te zijn dat luidkeels mij hele repertoire ‘mee zong’ en kon daardoor niet mee naar mijn optredens.

robin aan de piano 1

Mede door Robin’s onweerstaanbare charme waren wij het er al gauw over eens dat deze kleine ‘Pavarotti’ een kameraadje zou moeten krijgen en Duncan ( Adventure van de Twentse Vallei) maakte zijn entree.

DSC00510

In 2004 konden we het weer niet laten en kwam Taran ( Wildwood Flower’s Merry Minstrel), een zwierige blue merle reu ons leven binnenwaaien.

Taran, info ras

Na het kort na elkaar, vrij plotselinge overlijden van Duncan en Robin in 2007 besloot ik toch eens voor een teefje te gaan. De temperamentvolle zwart/witte Moya ( Wildwood Flower’s Ballade In Black) was van een heel ander kaliber dan haar, zo niet immer dan wel overwegend beminnelijke voorgangers. Zij heeft altijd het eerst commentaar en het laatste woord als het aan haar ligt.

Moya 2009

Ondertussen kwam mijn leven langzamerhand in ander vaarwater terecht en was er ruimte en tijd om een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan; af en toe een nestje fokken. De naam van de kennel is samengesteld uit de namen Ta(ran), M(oya),Du(can),Ro(bin): Tamduro. Mijn eerste nestje werd in 2009 geboren uit Taran en Moya.

In 2010 kwam Gwendydd ( Sheltie Kings Fiery Skipper) de roedel verrijken met haar lieve, vrolijke persoonlijkheid.

Sweet Gwendydd, klein

Uit het nestje van haar en Taran in 2012 heb ik een teefje aangehouden: Yma. In 2013 kreeg Gwendydd samen met Mitch (Secret Mystery’s Dressed To Pleasure) weer een nestje waaruit ik het enige sable teefje Nuala heb aangehouden.

Om wat meer bagage te hebben als fokker heb ik een KK1-cursus gedaan en in 2010 met goed gevolg examen gedaan. Ik ben lid van de Nederlandse Sheltie Vereniging , bezoek de fokkersbijeenkomsten van de NSV en heb geregeld contact met ervaren fokkers. Mijn honden leven bij mij in huis en dat is waar de puppy’s ook opgroeien.

 


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.