Nieuws

7 juli

Afgelopen zaterdag heeft Lewis ( Tamduro Heart’s On Fire) een 1U behaald in de tussenklasse op de tentoonstelling in Echt.

Ieder bericht dat ik krijg over één van mijn puppy’s met daarin ieder zijn/haar eigen succesverhaal vind ik geweldig om te lezen. Of dat nu over het plezier dat een hond en baas heeft in het samen trainen op een cursus, het genieten van een wandeling, ingezet worden als therapiehond, behendigheid beoefenen, showen of nakomelingen krijgen…. ik vind het super. Hoofdzaak is dat baas en hond van elkaar genieten en de hond een fijn en veilig thuis heeft.

 

16 juni 2019

Gisteren zijn we naar de jubileumsclubmatch van de NSV geweest. Ik had Gwendydd ( Sheltie Kings Fiery Skipper) ingeschreven in de Veteranenklasse en Oti ( Tamduro Irresistible Calypso) in de Jongste Puppyklasse. Gwendydd kreeg een Uitmuntend en werd als 4e geplaatst en Oti werd 2e met een Veel Belovend.

Bij de reuen deden Lewis (Tamduro Heart’s On Fire) en Pes (Tamduro How About You) mee in de Tussenklasse. Lewis haalde een 2 U en Pes een ZG. In de Open Klasse deed Yado ( Tamduro Cheek To Cheek) mee en hij werd 2e met een Uitmuntend. Allen kregen prachtige keurverslagen waar ik als fokker vooral wat mee kan en waar we erg blij mee zijn. In de Jongste puppyklasse deden ook twee kleinkinderen van Yma mee, kinderen van Yado. Zijn zoon werd 4e met Veel Belovend en zijn dochter kreeg een Belovend. Ook hier weer mooie verslagen. Mooi om te zien dat er nieuwe lijnen ontstaan uit de lijnen van Gwendydd en Taran, de stamouders van mijn kennel.

Oti ( T. Irresistible Calypso)………………………Gwendydd (Sheltie Kings Fiery Skipper)

T. Heart’s On Fire (Lewis), ………T. How About You (Pes). De twee nestbroers stonden in de ring ook nog eens naast elkaar wat ze erg gezellig vonden.

Van Yado heb ik even geen actuele foto maar dat komt nog wel. Op hem ben ik ook reuzetrots dat ook hij in een vrij grote groep ( 15 inschrijvingen) het tot een 2e plaats heeft gebracht.

 

17 mei 2019

Tot mijn grote verdriet heb ik gisteren afscheid moeten nemen van mijn lieve Moya ( Moya-mijntje, Mooie-Moya, Mientje-Muis, Majesteit). Een heftige auto immuun gerelateerde ziekte heeft in anderhalve week haar lichaam gesloopt. We missen deze grote, karaktervolle persoonlijkheid erg.

Een dagje oud………………………………………………..8 weken, en in haar nieuwe thuis.

Taran is om voor dit vasthoudende dametje……

Trotse moeder……………………………………………….grappige moeder

Een blije Moya…………………………………………De laatste wandeling samen

Moya ( Wildwood Flower’s Ballade In Black) 6 dec.2007-16 mei 2019

 

 

14 april

Alle pupjes van Sanor en Yma zijn uitgevlogen op één na: Tamduro Irresistible Calypso. Zij blijft hier.

Oti is nu 12 weken jong. Vrolijk, ietwat voorzichtig en terughoudend maar als ze de situatie meester is dan een kleine wildebras.

Vandaag nog mooi nieuws van het showfront: op de clubmatch van Kc. Hardenberg kreeg het oudere broertje van Oti, Tamduro Heart’s On Fire (Lewis) een 1 U in de Tussen Klasse en werd BOB. Tamduro You’re The One That I Want (Taran)kreeg een 2 ZG in dezelfde klasse en in de Open Klasse kreeg Tamduro Diamonds Are Forever (Sam) een 1U.

Vandaag werd Tamduro Cheek To Cheek (Yado) op de Antwerp Dog Show Beste Reu en kreeg een CAC en CACIB.

24 februari 2019

Bij mij zijn alle pups definitief besproken maar wie nog een prachtig sable reutje zoekt met een superleuk karakter:

deze twee schatjes zijn reutjes uit een uitmuntende combinatie en zijn nog beschikbaar bij kennel Secret Mystery in Goor. tel. 0547-272386. Op de foto zijn ze ruim 3 weken.

 

14 februari 2019

Alle puppy’s van Yma en Sanor zijn gereserveerd dan wel voorlopig gereserveerd.

 

 

 

9 februari 2019

Vanmorgen bereikte ons het bericht dat Yma en Cameron op 8 februari weer oma en opa zijn geworden. Ditmaal in België bij kennel Diamonds And Dreams van Tessy Bloemen. Ouders zijn Belg.JK Tamduro Cheek To Cheek (Yado) en Belg. JK. The Fallow Lands Tri Onix By Silver (Pippa). Er zijn 3 puppy’s geboren: 1 tri reu, 1 bm reu en 1 tri teefje. Alle pups zijn gereserveerd.

 

21 januari 2019

Meer weten over de avonturen in puppy-land? Lees de puppyblog.

20 januari

Afgelopen nacht zijn de puppies van Yma en Sanor geboren. Zie verder op de pagina Geboren.

 

 

 

20 december 2018

Je zou het niet zeggen maar hier zitten ‘momenteel’ 12 shelties op de bank bij DAP De Hagmolen.

6 december

Vandaag is onze mater familias Moya ( Wildwood Flower’s Ballade In Black) 11 jaar geworden. We hadden niet kunnen denken dat zij, een hond met de auto immuun ziekte DLE dit zou halen. Maar het gaat goed met haar en als dit zo blijft wordt ze vast ook 12 volgend jaar.

Ze heeft nog steeds heel veel praatjes en houdt er ook van om een mop te vertellen die wij helaas niet kunnen begrijpen. Maar aan de twinkeling in haar ogen kunnen we zien dattie leuk is.

 

 

11 november

Er gaan weer spannende tijden aanbreken. Yma is loops en we hopen haar binnenkort te laten dekken.

Zie: nestplanning

 

22 oktober 2018

Eergisteren zijn we naar de clubmatch van de NSV in Woudenberg geweest. Gwendydd ( Sheltie Kings Fiery Skipper) had ik voor de Veteranenklasse ingeschreven. In de Jeugdklasse de Tamduro Heart’s On Fire (Lewis) . Gwendydd vond het zoals gewoonlijk weer een heerlijk dagje uit en zag de keurmeester Sandra Wigglesworth helemaal zitten. Ze maakte echt contact en met haar pientere oogjes volgde ze nieuwsgierig elke beweging en elk gebaar. Ik was al erg blij dat de keurmeester geen bloemencorsage op had gespeld want bij een vorige gelegenheid had Gwendydd die rap aangevreten. Het resultaat van dit kleine charme-offensief was een mooie 4e plaats met een Uitmuntend en een fraai keurverslag.

En Lewis deed het ook erg goed: 4 uitmuntend! Helaas geen goede foto van dat mooie moment.

 

 

8 oktober 2018

Begin september zijn we op bezoek geweest bij Yentl, Yma’s eerste dochter uit een eerder nest. Wat een mooie en ook lieve hond is ze toch. Supercombinatie met haar bazinnetje.

Nog meer nieuws: Yado heeft zijn debuut gemaakt in Frankrijk op een show en werd daar 2e met Uitmuntend in de Open Klasse en haalde bovendien zijn eerste kampioenspunten binnen.

Zijn broertje O’die doet het goed in de agillity en zal, als het nieuwe seizoen weer start zeker zijn laatste puntje halen om te promoveren naar de volgende klasse.

 

 

26 augustus 2018

Onze vrolijke, lieve , rebelse Nuala is vandaag 5 jaar geworden. Haar eerste en wat ook haar enige nestje blijkt te zijn heeft haar blijkbaar nogal wat witte haren bezorgd maar daar heeft ze geen weet van. Tijdens de wandelingen raast ze met zusje Yma over paden en velden met tomeloze energie. Ze bestormt nog steeds de harten en meer letterlijk, de schoot van vele mensen en maakt ons vaak aan het lachen met haar streken en maniertjes.

 

31 juli 2018

De puppy’s van Yado en Nina zijn nu 1 week oud en doen het goed. Alle 7 op een rijtje!

Alle puppy’s zijn al besproken.

29 juli 2018

Vorig weekend is bij kennel Of The Corner Star in België het eerste nestje van Yado, Tamduro Cheek To Cheek geboren: 7 pups. Twee bm reuen, 1 tri-reu, 1 bi-blue teef, 1 bi-black teef, en 2 tri-teefjes. Moeder is Nina, Never Enough Of The Corner Star.

 

24 juli 2018

Afgelopen weekend heeft Yado meegedaan met de kampioenstentoonstelling in Luik. Hij werd op zaterdag 1e U. in de Open Klasse en op zondag 2e U.

2 juli 2018

Even weer wat nieuwtjes van het showfront: Op de nationale CAC-tentoonstelling in Genk heeft Yado ( Tamduro Cheek To Cheek) een 1 Uitmuntend gehaald en Res.CAC en Res. CACIB. Wat doet hij het goed! Keurmeester: Jose Vidal Montero

Op de clubmatch van Almelo op afgelopen zondag was het vooral een familie-uitje-en feestje.

In de Jeugdklasse behaalden Tamduro You’re The One That I Want (Taran) en Tamduro Hopelessly Devoted To You (Pepper) beiden een 1 ZG met een fraai keurverslag. In de Open Klasse reuen kreeg T. Diamonds Are Forever (Sam) een 2U, zijn moeder T. Blue Sparkling Salsa (Yma) haalde in de Open Klasse teven een 1U en Sheltie Kings Fiery Skipper (Gwendydd) haalde bij haar debuut als Veteraan een 1U en werd Beste Teef. Allen kregen een klinkend keurverslag. Keurmeester: Mevr. Veen-Keur.

Vlnr: Pepper, Taran, Gwendydd, Yma

18 juni 2018

Vandaag is het nestje van Nuala 1 jaar geworden. Gelukkig zie en hoor ik regelmatig van dit prachtige drietal en weet ik dat het hun goed gaat en ze opgegroeid zijn tot mooie, lieve hondjes.

Vlnr: Pepper, Taran, Bolt. Hier zijn ze 6,5 weekjes.

 

 

3 juni 2018

Gisteren kreeg ik het bericht dat broertjes Yado ( Tamduro Cheek To Cheek) en O’die ( Tamduro Too Hot To Handle) zich weer van hun beste kant hebben laten zien. Yado werd op de CAC-show der Zuiderkempen in Lommel 1e in de Open Klasse met Uitmuntend en O’die won zijn eerste Agillitywedstrijd, foutloos en een supersnelle tijd.

Yado……………………………………………………………..O’die

 

13 mei 2018

Er is niet echt nieuws maar omdat het Moederdag is wil ik toch even de 4 moeders in mijn roedel in het zonnetje zetten.

Van linksboven: Moya ( Wildwood Flower’s Ballade In Black), Yma (Tamduro Blue Sparkling Salsa), Nuala (Tamduro Con Allegrezza) en Gwendydd (Sheltie Kings Fiery Skipper)

 

 

10 mei 2018

Vandaag heeft Lewis ( Tamduro Heart’s On Fire) op de Joe Kat-show een mooie 2e plek gehaald in de Beste- pup-keuring. Hij was de enige pup bij de shelties en daardoor meteen Beste pup en kreeg daarbij ook weer een VB. Nu dus ook nog een 2e plek in een grote groep van puppy’s.

Lewis viel ook op door zijn rustige ring gedrag. Hij was totaal niet onder de indruk van de grote honden om hem heen.

 

 

29 april 2018

Vandaag heeft O’die (Tamduro Too Hot To Handle) een 3 U gehaald bij de agillitywedstrijd in Schoten. Helaas deze keer geen filmpje of foto van hem in actie. Het parcours was lastig, alleen op de 1e plek een combinatie die foutloos liep dus een 3e plek was een hele prestatie.

Foto van een andere wedstrijd.

 

 

21 april 2018

Vandaag ben ik als supporter van Lewis, Pes en Sam naar de clubmatch van KCHardenberg geweest en ik ben erg trots op de prestaties van deze drie zoons van Yma. Lewis en Pes stonden samen in de puppyklasse reuen: Lewis werd 1e en tevens Beste sheltiepup en Pes werd 3e. Beiden kregen een klinkend keurverslag en ik denk dat de beide heren wel vaker de showring zullen betreden. Lewis is bovendien in de erering tijdens de eindkeuring van de puppy’s van alle rassen 5e geworden en dat is knap want er waren 19 puppen.

Sam, het oudere halfbroertje van Lewis en Pes werd 2e in de Open Klasse. Evenals zijn beide kleine broertjes een mooi keurverslag. Met zijn baasje Naomi vormt hij een prachtig duo.

T.Heart’s On Fire (Lewis)…………….T.How About You (Pes)……………T.Diamonds Are Forever (Sam)

 

15 april 2018

Vandaag is Yma ( Tamduro Blue Sparkling Salsa) 6 jaar geworden. Ik ben nog minstens even blij met haar als de op de dag dat ze werd geboren. Fijne, lieve hond.

Vandaag heeft één van haar zoons met agility een prachtige prestatie neergezet: O’die ( Tamduro Too Hot To Handle) werd met een supertijd 3e op het vast parcours in Baarle Hertog. En dat terwijl hij nog nauwelijks wedstrijden heeft gelopen.

 

9 april 2018

Afgelopen weekend heeft Yado een 2e plek Excellent èn ResCAC behaald op de tentoonstelling in Luxemburg.

 

8 maart 2018

Vandaag kreeg ik het geweldige nieuws dat Belgisch J.CH.Tamduro Cheek To Cheek, Yado, HD-A heupen heeft. Aangezien Yado ingezet zal worden als dekreu is dat toch wel een extra aanbeveling. Yado woont in België bij Tessy Bloemen en is behalve showhond ook werkzaam als therapie-hond.

 

3 maart 2018

Vandaag heeft Pes ( Tamduro How About You) zijn allereerste show gelopen in de babyklasse en behaalde een 2e plek met een Belovend en een mooi keurverslag. Ben erg trots op hem en zijn bazinnetje Dolores. Ze hebben het beiden erg goed gedaan. Het duo heeft de smaak te pakken en ik denk dat we hen vaker in de showring zullen tegenkomen.

4 februari 2018

Vanmiddag hadden we de puppy-reünie van het nestje van Yma en Sanor. Iedereen kon komen dus dat was erg leuk want nu hadden we het hele gezin in één keer bij elkaar: mamma Yma en pappa Sanor met hun 4 kinderen: Pes, Lewis, Sansa en Indy. We begonnen met koffie bij restaurant ‘t Hoogspel en daarna zijn we gaan wandelen in het park van kasteel Twickel. En natuurlijk foto’s gemaakt van het stel.

vlnr. Sansa, Pes, Lewis, Yma, Indy en Sanor.

Het blijken alle vier heerlijk vrije en blije puppy’s te zijn die niet onder de indruk waren van de andere honden die ook in het park liepen. Alleen het opjagen door een bullterrier van Sansa was minder geslaagd maar gelukkig liep dat met een sisser af. Sansa herstelde zich goed van de schrik.

28 januari 2018

Vandaag is Tessy met Yado (Tamduro Cheek To Cheek) naar de show in Moeskroen gegaan. Ook heeft ze haar puppy Pippa mee. Yado is 2e Uitmuntend in de Open Klasse geworden en Pippa Beste Pup.

Yado combineert een showcarriere met zijn werk als therapiehond. En hij is ook nog eens goed in beide disciplines.

 

27 januari 2018

Vandaag naar de clubmatch in Rijssen geweest. De sheltie was weer goed vertegenwoordigd. Ook van mij waren er honden ingeschreven: Gwendydd ( Sheltie Kings Fiery Skipper), Nuala (Tamduro Con Allegrezza), Sam (Tamduro Diamonds Are Forever) en Pepper (Hopelessly Devoted To You). Voor wie het nog niet was opgevallen: ik geef mijn puppy’s namen met een muzikaal thema.

Het was weer gezellig gisteren en er waren mooie resultaten. Pepper deed voor het eerst mee en wel in de puppyklasse. Ze kreeg een Belovend en een mooi keurverslag. Nuala en Gwendydd zaten beiden in de Open klasse teven. Nuala werd door Naomi naar een 4 Uitmuntend geshowd en Gwendydd kreeg een Zeer Goed, allebei een mooi keurverslag. Sam stond in de ring met kampioensreuen en dan is het al een hele prestatie om een Zeer Goed te halen en daarbij ook weer een mooi keurverslag.

Thuisgekomen, was het ook weer heel fijn om Amy een bezoekje te brengen en te zien dat ze toch weer een stukje is opgeknapt. Elke dag een beetje beter. Daar kan geen show tegenop.

 

24 januari 2018

En dan gebeurt er iets waar je geen rekening mee houdt bij zo’n jonge hond als Amy. Ze werd ziek, heel ziek! Een baarmoederontsteking. Haar enige kans op overleven was een operatie. Voor mij èn voor Anneke een zware beslissing maar we hadden geen keus. Amy’s leven is voor ons het belangrijkste. Het was kantje boord en nog is het niet zeker dat de kleine dame dit gaat halen al zijn we voorzichtig optimistisch.

Er hebben heel wat tranen gevloeid: angst en zorg of ze het wel zou halen. Spijt dat er van haar geen leuke puppy’s zullen rondhuppelen.

Er komen helaas dus geen puppy’s en Amy’s carriere als fokteef is in de kiem gesmoord. Een zwart randje aan de hobby die fokken heet.

Zij gaat nu verder als lieve huishond en kameraadje en dat kan zij als de beste.

2 januari 2018

Een paar dagen geleden heeft Amy (Tamduro Sous Le Ciel De Paris) een date gehad met Noël (Secret Mystery For Someone Special). We hopen dat dit rond 2 maart zal resulteren in haar eerste nestje.

Amy………………………………………………………………..Noël

 

11 december

Afgelopen zondag heeft op de Winner Yado ( Tamduro Cheek To Cheek) een mooie 3e plek behaald en een Uitmuntend in de Open Klasse. Yado is een zoon van Blue Heaven A Secret Mystery en Tamduro Blue Sparkling Salsa. Yado woont in België bij Tessy Bloemen.

We zijn heel trots op dit mooie kereltje dat ook beschikbaar is als dekreu voor geschikte teefjes.

………………………. En dat zo’n show geen sinecure is dat zien we op de laatste foto.

3 december

Vandaag zijn de laatste 2 puppy’s naar hun nieuwe thuis vertrokken. Het is op een bepaalde manier erg rustig geworden. Geen roffelende puppypootjes over de vloer, geen piepjes en blafjes meer. Voorlopig dan! Maar de eerste berichten zijn heel positief. De puppy’s maken zich de nieuwe woonomgeving snel eigen.

Lewis…………………………………Sansa…………………………………….Indy………………………………..Pes

 

 

26 oktober

Twee jaar geleden alweer werd vandaag het F-nestje geboren van Yma en Cameron. Alle vijf pups zijn opgegroeid tot leuke, mooie en lieve honden.

Net 1 dag oud. Yentle, Jelte, Juno, Yado en O’die

Yentl……………………………………………………………………………Juno

Yado………………………………………………………Jelte

O’die

14 oktober

Een heel verdrietige dag vandaag. Vanmiddag is Sitra ( Tamduro Arcadian Ballad) overleden. Een inwendige bloeding is hem fataal geworden. Pup uit mijn allereerst gefokte nest en meteen de allergrootste sheltie die ik gefokt heb maar tevens een pup met een bijzondere persoonlijkheid. Altijd op avontuur waar hij dan gewoonlijk bij nader inzien erg spijt van had. Moya had het maar druk met hem. Samen met zijn twee broertjes heeft hij mij een bijzondere en vrolijke zomer bezorgd. Bij zijn baasjes nam hij zijn eigen, bijzondere plaats in en werd een geliefd lid van het gezin. Hij wordt erg gemist.

4 dagen oud……………………………………………………..7 weken

8 weken……………………………………………………………..8 jaar

 

Sitra ( Tamduro Arcadian Ballad) 3-08-2009/14-10-2017

 

 

 

9 oktober

Eindelijk, daar zijn ze dan! De puppy’s van Yma en Sanor. Het was een lange nacht want de heren en dames waren niet van plan haast te maken met hun geboorte. Om 6.20u, vanmorgen kwam de laatste. Resultaat: 1 tri colour reu, 1 tricolour teef, 1 blue merle reu en 1 blue merle teef. Alle vier heel erg alive and kicking. Hun avonturen zijn te volgen op de puppyblog elders op de site.

 

6 oktober

Het wordt een spannend weekend. Yma krijgt één dezer dagen haar puppy’s. Ondanks dat wandelingen haar wat zwaar vallen en ze een rondje tuin liever heeft dan struinen langs het kanaal, is ze nog fit en nog niet van plan om zich terug te trekken in de werpkist.

Lekker dik buikje.

30 september

Vandaag was de puppy-reünie van Nuala’s nestje. Alle puppy’s en hun baasjes waren aanwezig evenals pappa Camdin met zijn baasje. De mooie foto’s van dit heugelijke moment komen nog maar een kleine impressie:

 

15 september

 

 

3 augustus

Afgelopen dagen heeft mamma Nuala voor het laatst de puppy’s gevoed. Van nu aan moeten ze het met brokjes en vlees doen. Nuala is nu bezig om hen manieren bij te brengen en af en toe spelen ze nu wel met elkaar. Nuala is een goede maar strenge moeder. Met haar vergeleken is haar zus Yma een moeder van de ‘vrije opvoeding’ en ‘leve de lol’. Beide methodes werken prima.

Verder zijn de puppy’s afgelopen zaterdag geënt en zijn ze vorige week maandag gechipt. Geen kik gaven ze. Afgelopen dinsdag zijn hun oogjes nagekeken. Allen zijn vrij. Ben weer heel blij met dit nestje.

 

 

23 juli

De tweede dag van de Golden Trophy-show leverde Yado 1 excellent op. Yado en zijn bazin hebben dus een bijzonder goed weekend gehad. Er waren dit weekend veel sterke/goede honden ingeschreven dus het was een uitstekende prestatie om deze resultaten te behalen.

22 juli

Dit weekend vindt de Golden Dog Trophy-show van Luik plaats. Ook Tamduro Cheek To Cheek is ingeschreven. Op de eerste dag behaalde hij het Res-CAC en Res-CACIB. Zijn baasje Tessy en wij zijn erg trots op hem.

Keurmeester vandaag was mevr. Yana Gavrilova

10 juli

Gisteren heeft Sam ( Tamduro Diamonds Are Forever) op de clubmatch van KcAlmelo in de Open klasse de 3e plaats behaald met een ZG en een mooi keurverslag.

Wij zijn erg trots op hem.

De foto is gemaakt door Betsy van Nijen, eigenaresse van Sam’s vader Blue Heaven’s A Secret Mystery (Cameron).

 

9 juli

Vandaag is het trio 3 weken oud. Het stapt al dapper door de kist en gaan op verkenning. Vooral elkaar willen ze leren kennen en natuurlijk drinken en knuffelen bij mamma. En dan gewoon weer oogjes dicht.

 

 

 

 

5 juli

Op 18 juni zijn de puppy’s van Nuala en Camdin geboren. Zie verder bij ‘Fokken” e.v.

 

 

 

18 december

Gisteren is Tamduro Cheek To Cheek ( Yado) Beste Jeugdreu en BOB geworden op de Kerstshow van Landen. We zijn heel trots op dit kleine manneke dat in België woont.

plaatje-bob-landen

10 december

Vanmorgen hebben Moya en Amy de beginnerscursus Behendigheid afgesloten met een wedstrijdje samen met de andere deelnemers. De beide dames deden het goed: Amy werd 1e en Moya 2e. In januari gaan we weer verder.

amy-plek-1klein

6 december

Vandaag is mijn lieve Mooie Moya 9 jaar geworden. Mientje Muis, tante Betje, Akela ( hoewel dat laatste is ze tegenwoordig niet echt meer). Een bijzondere hond, niet makkelijk in een hokje te zetten. Met haar heb ik mijn aller,allereerste nestje gehad. Ze blijft een bijzondere hond.

moya

3 december

Vandaag kreeg ik bericht dat Tamduro Diamonds Are Forever ( Sam) zijn certificaat met DNA-profiel en zijn certificaat HD-beoordeling heeft: HD-A. Nu nog het PRA-onderzoek en Sam is klaar voor een carrière als dekreu.

almelo-show-049-cam-zoon dnaprofiel hd-a

 

20 november

Vandaag werd Yado ( Tamduro Cheek To Cheek) als 4e geplaatst in de Jeugdklasse Reuen met een Uitmuntend op de tentoonstelling in Kortrijk. Bovendien kreeg hij zijn certificaat voor dekreu.

yados-1e-show-kortrijk Yado, bijna 13 maanden oud.

 

26 oktober

Vandaag is het fred-astaire-nestje van Yma 1 jaar geworden. Ze zijn allemaal uitgegroeid tot leuke, sociale hondjes die het erg naar de zin hebben bij hun baasjes.

DSC03448 jelte-yentl-en-yma-klein juno-6wkn

Tamduro Steppin’Out With My Baby ( Jelte)…………………………………Tamduro Drum Crazy (Juno)

juno-1-jaar-a odie-11wkn 14628260_10211620719539516_1428711957_n

Juno, 1 jaar……………………………………O’die(Tamduro Too Hot To Handle)……………

cheek-to-cheek yado-aug-14-2016 23dec

Tamduro Cheek To Cheek (Yado)…………………………….Tamduro Puttin’On The Ritz ..

dsc_0005-klein

Yentl

23 oktober

Vandaag naar Drenthe geweest met de hele bubs om Moya’s en Taran’s zoon Sitra en zijn familie te bezoeken. Sitra is een pup uit mijn allereerste nest. Hij was een beetje de dare-devil van de drie reutjes. Hij ging regelmatig op avontuur buiten het warme nest, al vanaf een week of anderhalf. Mamma Moya had er een dagtaak aan om hem op het rechte pad te houden en toch was het ook een geweldig lieve pup. Nu is hij al weer 7 jaar een geweldig lieve hond.

Ik denk met veel plezier terug aan dit vrolijke nestje.

sitra

 

22 oktober

Vandaag zijn we naar de clubmatch van de Nederlandse Sheltie Vereniging geweest in Woudenberg. Ingeschreven waren Yma en Amy. Amy werd uitgebracht in de Jeugdklasse en zij kreeg een Goed en een mooi keurverslag. Yma had ik in de Fokkersklasse ingeschreven en zij kreeg een Zeer Goed en werd 3e in haar groep. Ook zij kreeg een mooi keurverslag.

yma3eklein stomme-rozet-b-klein

 

19 oktober

Afgelopen zondag hadden we een leuke ontmoeting met puppy’s van Yma (of familie van Yma) en hun baasjes. We waren in Herpen bij restaurant De Kriekeput. Daar is een mooi losloopgebied in de buurt waar we ons prima hebben vermaakt.

oh-snoepie-klein yentl-bij-baasje-klein aktie

baasje Bep had een fanclub ( en snoepies), Yentl,……………………………Yma,Sam, O’die en Nuala.

snoepen-bij-naomi yentl-schoonheid-klein ymastrand

Naomi heeft ook al lekkers,…………Yentl……………………………………….mamma Yma.

14628046_10211620719379512_1578835878_n 14628220_10211620717939476_659465077_n 14686388_10211620717099455_1254428280_n

Knuffelmomentje met Yentl,, Yma en O’die. O’die wil aktie! Nuala en Yma zijn in aktie!

14689806_10211620690378787_619066477_o

v.l.n.r. Sam, Yma, O’die,Udhai (boven) Nuala en Yentl (onder)

18 september

Vandaag kreeg ik bericht dat Ziggy, Tamduro Dream A Little Dream Of Me, op de show in Lendava ( Slovenië) in de Open Klasse CAC en Res. CACIB heeft gehaald. Zijn baasje Natalija en ik zijn reuzetrots, evenals Betsy van Nijen, de eigenaar van Ziggy’s vader Cameron ( Blue Heaven A Secret Mystery).

lendava-2016 lendava-sept-2016

 

30 augustus

Nuala en Kinnonklein Op de voorgrond Nuala en op de achtergrond Kinnon (Xplosion Of Fire O’The Little Lodge)

Gisteravond en vandaag ging Nuala naar haar lang verwachte date maar e.e.a. liep even anders dan verwacht en gehoopt. Het bleek maar weer eens dat het een loops teefje echt wel uit maakt met wie ze een date heeft. Camden vond Nuala erg leuk bij haar kennismakingsvisite een aantal weken geleden. Leuk spelen maar als ‘prins op het witte paard’ ….. dàt was een station te ver. Kinnon daarentegen, dààr wilde ze wel een ‘beschuitje mee eten’ en zo geschiede. Het is een minstens zo leuke combinatie. Nu maar afwachten of er puppy’s van komen.

Kinnon is PRA-vrij, Distich. vrij, CEA-vrij (niet gen. vrij), HD-A

27 augustus

Vandaag was er een regiodag van de NSV in Herpen en wij, Anneke en ik waren van de partij. Mee waren Amy en Yma terwijl Moya bij de oppas de twee loopse dames Gwendydd en Nuala gezelschap hield. Het weer was prachtig en de sfeer was heel gezellig. Na de ontvangst met koffie en gebak gingen we wandelen en na het eten was er ‘s middags een leuke workshop ‘Hoopers’. De hondjes maar ook wij hadden er plezier in.

DSC04303 actiekleina vriendjesklein

amy en ymaklein wat is datklein actieklein

Jippieeeklein afkoelenklein

 

26 augustus

Vandaag is Nuala, Tamduro Con Allegrezza, 3 jaar geworden.

jarig jetje a

Tevens zijn de voorbereidingen om haar te laten dekken in volle gang. Spannende tijden dus weer.

19 augustus

Gisteravond ontdekte ik dat Nuala loops is geworden, iets vroeger dan verwacht maar perfecte timing. Zij zal, als alles goed gaat haar eerste nestje krijgen. Haar ‘prins’ zal het sable reutje Johnny Be Good Des Romarins De Mayerling zijn. Ze hebben onlangs al kennis gemaakt en nadat Nuala ‘Hard to get’ gespeeld had en een kluifje had ingepikt liet ze blijken dat ze Camden toch wel erg leuk vond en dat was wederzijds.

249 Tamduro Con Allegrezza_0824 Tamduro Con Allegrezza ( Nuala). Foto van Camden volgt nog.

 

16 augustus

Gistermiddag hebben we heerlijk gewandeld in de omgeving van Laren en genoten van het gezelschap van mens en hond. Natuurlijk wilden wij als trotse en blije fokkers ook een fotomomentje.

15 aug.2016groep groep 2klein op de brug klein

12 augustus

Ik ben heel erg trots op Ziggy ( Tamduro Dream A Little Dream Of Me) die sinds twee jaar bij Natalija van de Upper Carniola-kennel in Slovenië woont. Hij blijkt voor haar een schot in de roos te zijn: mooi maar ook gezegend met een geweldig lieve en vrije persoonlijkheid. Daarnaast is hij ook nog eens een goede dekreu. Hij is ondertussen de pappa van 16 pups en ik kan niet anders zeggen dan dat de combinaties met de teefjes tot nu toe ook prachtige pups heeft opgeleverd.

Ziggy 2016

Eternal Lovepuppy's 8 weken.

Het nestje dat onlangs is uitgevlogen naar de gelukkige baasjes.

 

30 juli

Ik doe niet gauw zoiets maar deze keer vraag ik toch aandacht voor een sheltie-reutje van 8 jaar. Hij heet Urmel, is een sable en woont momenteel nog in Duitsland. Hij heeft de pech dat hij onlangs in een aanvaring met een andere hond gebeten heeft ( kort samengevat) Het is dan zo dat de ‘gevaarlijke hond- maatregel’ in gaat, hoe raar en buitenproportioneel ook voor zo’n kleine hond die tot dan toe populair was vanwege zijn lieve persoonlijkheid. Bovendien heeft hij de gedragstest die door de door de overheid aangestelde dierenarts afgenomen is glansrijk doorstaan. Helaas heeft de arts toch beslist dat Urmel gevaarlijk is en zijn gepensioneerde baasjes nu dus een belasting moeten betalen van ruim €600,-, de hond kortaangelijnd en gemuilkorft moet worden. Zo niet dan gaat Urmel naar het asiel en met deze maatregel is het onwaarschijnlijk dat hij nog ooit een lief baasje vindt die al die extra kosten op kan brengen. Er zijn meer deelstaten in Duitsland die deze maatregel toepassen en dus is er niet veel uitzicht voor Urmel. Als er interesse is voor dit manneke, laat het me dan weten. Ik kan dan contact opnemen met de tussenpersoon.

Urmel

Urmel, reu 8 jaar.

 

 

9 juli

Vanmorgen hebben we het trainingsseizoen afgesloten met een wedstrijdje agillity. Nuala bereikte de 3e plek bij de beginners en Yma de 2e bij de gevorderden.

prijswinnende dames1

Even een foto met de prachtige rozetten waar kc Rijssen voor had gezorgd. Later komen de actiefoto’s nog wel.

29 juni

Vandaag zijn de kinderen van Gwendydd en Elmo 1 jaar geworden.

E-nest klein

v.l.n.r. Tamduro

La Vie En Rose, Non Je Ne Regrette Rien, Sous Le Ciel De Paris ( Sheltie Kings Fiery Skipper, Elmo van Tjariet) en Johnny Tu N’Est Pas Un Ange. Ze zijn uitgegroeid tot leuke, sociale hondjes waar de baasjes veel plezier aan beleven.

28 juni

Afgelopen zaterdag heb ik een puppy-reunie gehouden in Ede. Uitgenodigd waren de laatste drie nestjes omdat ik daar geen reünie voor heb kunnen organiseren door allerlei omstandigheden. We kwamen bij elkaar in restaurant ‘t Planken Wambuis ( zeer aan te bevelen voor hondenliefhebbers) nabij heidegebied ‘t Sijsselt. Helaas konden niet alle honden komen omdat hun baasjes andere verplichtingen hadden maar één nestje kwam wel in zijn geheel: het Edith-Piafnest van Gwendydd en Elmo.

We hadden gelukkig afgesproken op het beste deel van de dag. Aan het eind van onze wandeling ging het zachtjes regenen en toen we in onze auto’s vertrokken werd het een echte regenbui. Voor die tijd hebben we genoten van een heerlijke wandeling met natuurlijk een groot foto-moment.

nestje Elmo en Gwendydd v.l.n.r. Kali, Jane, Amy, mamma Gwendydd, pappa Elmo, Woody

geb. 29-06-2015

Gwendydd, Nuala en Bonny klein v.l.n.r. mamma Gwendydd, Nuala, Bonny geb. 26-08-2013

Sam, Yma , Yngwie v.l.n.r. Sam, mamma Yma, Yngwie geb. 23-05-2014

Jelte, Yentl en Yma klein v.l.n.r. Jelte, Yentle en mamma Yma geb. 26-10-2015

koffie a klein aan de wandel klein 2016-06-25 Wandeling Nora (9)

Aan de koffie en kennismaken………aan de wandel.

groep c groep i blije baasjes en hondjes klein

Groepsfoto…………

IMG_20160625_133827216 (2)

En dat zien de honden.

 

 

 

 

3 juni

Afgelopen nacht is bij kennel Upper Carniola in Slovenië het langverwachte nestje geboren van Tamduro Dream A little Dream of me (Ziggy) en Upper Carniola Alaya. Wij feliciteren Natalija met de geboorte van 3 teefjes en één reutje.

Ziggy's kinderen 2016

1 Bi-black teefje, 2 tri-colour teefjes en één tri-colour reutje.

8 mei

Vandaag ben ik met Gwendydd en Nuala naar de Loonse en Drunense Duinen geweest voor een ontmoeting en wandeling met O’die, zijn maatje Udhai en zijn baasjes Talia en Jordy. Het weer was prachtig vandaag en iedereen genoot volop van het zand en de spelende honden. De dames Nuala en Gwendydd waren helemaal hoteldebotel van zo veel zand, denappels en de ontmoeting met O’die en Udhai dat ze nog lang door tetterden. Kleinzoon cq neefje O’die zag er happy uit en bang voor wat water is hij ook niet. Met zijn maatje racete hij lekker door het ondiepe vennetje terwijl de dames aan de kant beleven staan.

Allemaal luisteren naar oma Gwendydd Mooi blondje tevreden Gwendydd

De foto’s zijn door Talia gemaakt.

walk on water Ik heb'm, lekker puh twee dikke vriendjes

 

6mei

Gisteren zijn Amy en Nuala mee geweest naar de Joe Kat-tentoonstelling in Arnhem. Het is een grote, kampioens herdershonden-tentoonstelling die 1x in de twee jaar op Hemelvaart wordt gehouden. Het is daarbij ook nog een buitengebeuren en dat was gisteren met dat prachtige weer een feestje. Eigenlijk maar één wanklank gedurende dit hondenfeest: evenals vorige week in Hardenberg vond een deelnemer het nodig om rijkelijk met voer te strooien. Dat maakt het enorm moeilijk voor deelnemers om de aandacht van hun hond erbij te houden en te zorgen dat hij mooi blijft lopen en niet voortdurend met zijn neus aan de grond gedrukt loopt. Er waren veel inschrijvingen in de sheltiegroep. Keurmeester was Mark Wibier. Helaas voor mijn beide sheltiedametjes zat er deze keer geen U in, laat staan een plaatsing maar de keurverslagen waren heel mooi. Nuala en Amy kregen beide een ZG. De sfeer was gezellig.

Amy op tafelkleinAmy showtklein

Amy, ( Tamduro Sous Le Ciel De Paris), 10 maanden jong.

Nuala op tafelkleinNuala showtklein

Nuala (Tamduro Con Allegrezza), 2,5 jaar jong.

 

 

30 april

Vandaag zijn we naar de clubmatch van kc. Hardenberg geweest. Mee waren Gwendydd, Nuala en Amy. Ook Sam, de zoon van Yma en Cameron was van de partij. Het was een leuke, gezellige dag en alle honden deden het heel goed. Voor Amy was het een primeur: ze werd voor de eerste keer als ‘volwassen’ hond gekeurd en kreeg prompt een 3U in de Jeugdklasse. Mamma Gwendydd kreeg een 4 ZG in de Open Klasse en zusje Nuala kreeg een 1U in de Fokkersklasse . Ze was de enige in de Fokkersklasse dus die 1e plaats was niet moeilijk maar ze kreeg een U ondanks dat ze totaal uit vacht was en dat was boven verwachting. In de keuring voor Beste Teef werd ze 4e. `Broertje Sam kreeg een 2ZG in de Jonge hondenklasse. Alle honden kregen een heel mooi keurverslag.

Amyshow2016HkleinNualashowHar2016kleinGwendyddshowklein

Amy (Sous le Ciel De Paris), Nuala (Con Allegrezza)………………………Gwendydd( Sheltie Kings Fiery Skipper).

 

 

15 april

Vandaag is Yma ( Tamduro Blue Sparkling Salsa) jarig. Alweer 4 jaar oud en nog steeds een lieve schat.

Yma mooi, klein

 

 

 

 

3 april

Vandaag een dag die een beetje weemoedig stemt: het is de verjaardag van Taran. Hij zou vandaag 12 jaar zijn

geworden.

lieve Taran 08, 2014

Maar het was ook een mooie dag om eens op bezoek te gaan bij één van de pups van het afgelopen jaar: Woody, de zoon van Gwendydd en Elmo. Ook zusje Amy, halfzusjes Yma en Nuala, tante Moya en mamma Gwendydd waren van de partij. Zoals de baasjes van Woody al aankondigden: de hondenspeeltuin was helemaal klaar voor ontvangst. Amy en Woody hadden elkaar al gauw gevonden in hun spel. De anderen hadden een beetje het nakijken maar deden al gauw mee. Mamma Gwendydd was wat streng ineens voor haar zoon……… ‘géén gerommel met je zus! Denk erom!’ Daar hadden ze geen boodschap aan!

Mooie Woody 2kleinMooie Woody 1klein

Even officieel: Tamduro Johnny Tu N’Est Pas Un Ange. 9 maanden jong, ongeveer 37 cm. hoog.

lief hèkleinstoei 6stoei 13klein

Even een kusje………………………………….en nog één………………………………………..en daar gaan ze….!

 

27 maart

Gisteren zijn we op bezoek geweest bij Jelte ( Tamduro Steppin’Out With My Baby). Het was een vrolijk weerzien met een ongelooflijk lief hondje. Hoewel hij uiterlijk wat meer de bouw van zijn vader heeft met een vleugje van oma Gwendydd is hij in aard en wezen typisch Yma met dezelfde gebaartjes. Zijn oortjes staan al aardig goed maar zijn linkeroor heeft de grappige gewoonte bij opwinding te gaan prikken. Zijn opa Taran had dat ook. Tante Nuala wilde gelijk met hem gaan spelen maar dat vond hij toch wat eng. Hij ging liever lekker knuffelen. Nog steeds heeft hij iets aandoenlijks. Ik ben blij te zien dat hij zo happy is in zijn gezin.

Lief koppie, kleinmoeder en zoonkleinmooi kereltjeklein

Lief koppie…………………………………………..moeder en zoon………………………………..Mooi kereltje

 

 

25 maart

DSC03868

Gwendydd (Sheltie Kings Fiery Skipper) is vandaag 6 jaar geworden. Hier poseert ze met twee van haar mooie dochters. Gwendydd blinkt uit in een opgewekt en ongecompliceerd karakter en veel werklust. Ze drukt ook duidelijk een stempel op haar nakomelingen wat type en karakter betreft. Ik ben na al die jaren nog steeds erg blij met haar.

 

3 maart

Gisteren waren we op bezoek bij Yentl, de enige dochter van Yma om de stamboom langs te brengen en natuurlijk om te zien hoe het met onze mooie meid gaat. Nou, dat zit wel goed. Madammeke is een heel happy hondje en liet zich meteen van haar beste kant zien: op schoot en knuffelen. Ik ben er niet zeker van of ze mij herkende maar ze is in ieder geval heel sociaal naar de mensen die ze tegen komt. Mamma Yma had meer belangstelling voor de kluif in haar dochters mand maar tante Nuala vond het leuk om te spelen.

mamma Yma en Yentl,klein Mooie Yentl, kleinTuin-yentl,klein

Poseren met mamma was nog wel een dingetje. Verder was het snel wezen met foto’s maken, Yentl had haast!

Yentl,kleinYentle, 4 mnd.,klein

Je zal mij niet horen klagen over dit leuke hondje.

 

28 februari

Vanmiddag hebben we meegedaan met de wandeling van een groep sheltieliefhebbers. Via onze facebookpagina maken we wandelafspraken die door één van de leden wordt georganiseerd. Vandaag wandelden we bij de schaapskooi in Heerde. Daar is een mooi losloopgebied. Het was prachtig weer vandaag dus alle hondjes mee en wandelen maar. Tot mijn grote verrassing ontmoetten we toen ook Brynna, het nestzusje van Nuala. De her-kennismaking ging wat in de trant van: Hoi……. dùh……..boeien! Geen blijk van herkenning in ieder geval tussen de zussen en tussen Brynna en mamma Gwendydd maar o.k. samen op de foto ging nog wel. Het viel me op dat Brynna , evenals haar andere zusje Bonny heel erg op haar moeder lijkt.

Brynnakleinde familiekleindichterbijklein

Brynna (Tamduro Con Amore)……Brynna,Nuala,Moya,Gwendydd,Yma, Nuala. Brynna is’m gesmeerd!

familie akleinmoeder en dochtersklein

De hele familie…………………………………Brynna, Gwendydd,Nuala

 

31 januari

Gisteren zijn we naar de clubmatch van kc. Rijssen e.o. geweest. Ingeschreven waren Nuala (Tamduro Con Allegrezza) en Amy ( Tamduro Sous Le Ciel De Paris). De eerste in de open klasse en de laatste in de puppyklasse. Nuala behaalde een U en had een fraai keurverslag. Helaas had de ringmeester besloten geen bordjes te plaatsen voor 1e t/m 4e plaats zoals gebruikelijk maar alleen het bordje 1e plek te gebruiken. Geen idee waarom dat zo gedaan werd terwijl in de andere ringen wel de plaatsingsborden 1 t/m 4 werden gebruikt. Amy werd 1 VB puppy-teef en in de eindkeuring later op de middag kreeg zij plaats 6 in de puppygroep. Voorwaar een vliegende start in de hondenshowwereld. Daarnaast kreeg ze ook nog eens een buitengewoon goede beoordeling. Geen van mijn honden heeft ooit zo’n goed eerste rapport gehad.

DSC03826 DSC03827

Amy 1Amy 6e puppygroepNuala en papa Mitch 1

Amy, beste puppy-teef………………..6e van de groep………………………………Nuala met pappa Mitch

Ook Sam (Tamduro Diamonds Are Forever) was ingeschreven , Jongehondenklasse reuen en hij haalde een U met dank aan de keurmeester die zijn kwaliteit toch wel zag ondanks dat Sam niet goed liep. Hij was voortdurend op zoek naar zijn bazinnetje dat hem nu niet kon uitbrengen vanwege een knieblessure. Dus toen heb ik het overgenomen. Dat vond Sam helemaal niks. Hij is zóó verknocht aan zijn vrouwtje. Daar komt niemand meer tussen. Zelfs zijn fokker niet, ha,ha!

24 januari

Geweldig nieuws: Ziggy is voor de tweede keer pappa geworden en nu van een nestje geboren in Italië. Bovendien wordt in februari een nestje verwacht bij de Upper Carniola-kennel va Jolina en Ziggy. Een zogenaamde ‘thuiswedstrijd’ voor meneer.

Jolina en Ziggy zwanger febr.2016

 

2 januari

Yentle bij Erve BrooksO,die gewoonwa's dat dan

Jelte 8 wekenSAMSUNG CAMERA PICTURES

Alle kinderen van Yma en Cameron hebben hun gouden mandje gevonden . Drie van de vijf zijn al vertrokken en over een aantal weken gaan de laatste twee hun nieuwe leven in het buitenland beginnen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

11 december

Opletten allemaal

Allemaal opletten! Deze week werden wij 6 weken oud en hebben we onze stamboomnamen gekregen. De namen zijn geïnspireerd door het thema F(red Astaire). Twee van ons zijn nog zonder nieuwe baasjes. Kijk in de puppyblog wie dat zijn en hoe wij nu heten. Wij zijn supercool, superlief en houden van een spelletje, kortom wij zijn PUPPY’s!

6 december

ik ben blij,klein

Moya ( Wildwood Flower’s Ballade In Black) is vandaag 8 jaar geworden. Ze is niet meer die wilde zwart/witte sheltie-meid van weleer maar nog fit genoeg voor een stoeipartij met de jonge honden en nog sterk genoeg om haar leiderspositie in de roedel te handhaven.

4 december

Op 3 december is Ziggy voor het eerst pappa geworden. Vier puppy’s, 2 reutjes en twee teefjes. Moeder is Sheltiko Lira. Het hele ‘gezin’ woont in Slovenië.

puppys van Ziggypuppy's 5 Ziggy

 

 

 

20 november

Ziggy's afspraakje met Italiaanse dame Ziggy ( Tamduro Dream A Little Dream Of Me) had in Slovenië weer een leuke date met een fraaie Italiaanse dame Gwyneth ( Zeudi Di Val Rovere). Dus als het een beetje meezit lopen er straks kinderen van hem in Italië rond.

15 november

Vandaag hebben Jane en haar baasjes ontmoet bij Erve Brooks ( een populair restaurant onder de sheltiemensen in Goor). Ik had naast Gwendydd, Nuala, Yma en Moya ook zusje Amy meegenomen. Waar Amy nog wat pupachtig is is Jane al een echt pubertje. Na even de boel verkend te hebben vonden Amy en Jane elkaar al gauw in hun spel.

DSC03124DSC03126DSC03121klein

 

Het is mooi om te horen dat Jane echt een match is met haar baasjes en dat het zo goed gaat met haar. Ze heeft een super karakter: lief, nieuwsgierig en leergierig en al goed situaties inschattend.

 

10 november

Afgelopen weekend behaalde Tamduro Dream A Little Dream Of Me ( Ziggy) op de CACIB-tentoonstelling VRTTOJBA 2015 in Slovenië U-Res. CAC. Zijn baasje Natalija en ik zijn supertrots op hem.

Ziggy r.CAC nov.2015

 

8 november

Het nestje van Cameron en Yma is nu 2 weken. Ze groeien goed en worden met de dag sterker. Zie puppyblog.

2 weken a

 

 

 

30 oktober

Ziggy en vriendin zwanger

Tamduro Dream A Little Dream Of Me x Sheltiko Lira

Het is zeker. Ziggy wordt pappa! De puppy’s worden begin december geboren. Wat gaat een hondenleven toch snel. Vorig jaar nog als een ondernemende pup rondscharrelend in mijn tuin, het gemopper van opa Taran trotserend. En nu wordt hij zelf vader en Yma die net een nestje heeft wordt komende maand ook oma.

 

26 oktober

Vanmiddag zijn de 5 puppy’s geboren van Yma en Cameron. Drie blue merle reutjes, één tri-reu en één blue merle teefje.

pasgeboren

 

17 oktober

DSC02894

De laatste lootjes voor Yma. De wandeling ‘s morgens slaat ze nu soms liever over want haar buikje wordt wel zwaar. Zindelijkheid is nu ook vaker een probleem want blaas en darmen staan nu meer onder druk. Maar wat heerlijk…. zij weet wel wat krantzindelijkheid is dus een noodtoilet van kranten in de hoek voorkomt veel ellende.

 

 

 

16 oktober

DSC02893

Afgelopen week kwam Nuala’s certificaat binnen.HD-A (dus vrij) Norbergwaarde 40. Volgend jaar maar eens op ons gemak naar een leuke vrijer zoeken voor haar.

 

 

 

10 oktober

Puppydag! Vandaag ontmoetten de puppy’s van het E-nest elkaar weer. We hadden afgesproken bij ‘t Hoogspel in Ambt Delden. Eerst lekker aan de koffie en daarna wandelen in het losloop gebied bij kasteel Twickel. Mee waren Amy, Kali, Woody, Gwendydd en Nuala. Zusje Jane kon helaas op het laatste moment niet komen. Na de wandeling lekker gegeten en de stambomen met toebehoren uitgedeeld.

De puppy’s hadden het meteen leuk met elkaar en hebben heerlijk gespeeld. Dankbaar gebruik makend van de aanwezige modderplassen! Alle pups zijn druk bezig met tandenwisselen wat bij allen ook traanoogjes oplevert maar afgezien daarvan groeien ze mooi gelijkmatig op. Mooi ook om te zien dat ze zo happy zijn met hun baasjes en omgekeerd ook natuurlijk.

Gwendydd met kinders

Vlnr. Gwendydd, Kali, Amy, Woody

Kali 1Kali Kali (T. La Vie En Rose)

WoodyWoody let op Woody (T.Johnny Tu N’Est Pas Un Ange)

 

 

 

5 oktober

Ondertussen heeft Yma’s zoon Ziggy bij de Upper Carniolakennel in Slovenië zijn eerste date gehad. Over een paar weken weten we of dat leuke gevolgen heeft gehad.

Ziggy's eerste vriendinnetje

 

 

 

4 oktober

Stranddag in ‘s Gravenzande met de NSV. Een mooie gelegenheid voor Nuala om haar zusje Bonny weer te zien en voor de baasjes om even bij te kletsen. Wat hebben de hondjes gespeeld!

Deeeeeeeeze zeeee

Bonny (rechts) gaat ervan zingen!

kijk es naar mijn oren

Kleine Amy was ook mee en heeft fanatiek achter haar grote zussen aangerend. Af en toe in de draagsjaal is dan wel nodig.

 

 

 

 

27 september

Ziggy,goedgekeurd als dekreu.

Ziggy( Tamduro Dream A Little Dream of Me), zoon van Yma (Tamduro Blue Sparkling Salsa) en Cameron ( Blue Heavens A Secret Mystery) geb. 23-05-2014 is afgelopen week goedgekeurd als dekreu. Hij woont in Slovenië bij de Upper Carniola Shelties-kennel. Hij is 36cm. hoog, MDR1 gen +/+, CEA gen. vrij.

 

26 september.

Yma 3 jaar

Jaaa, het is zeker! De echo gisteren liet zien dat Yma drachtig is. Eind oktober wordt het nestje van haar en Cameron verwacht en ik hoop dat alles ook weer zo goed gaat als bij hun vorige nestje. Yma, ondertussen, speelt niet mee zo fanatiek met zusje Nuala . Die moet nu genoegen nemen met haar tante Moya en mamma Gwendydd, alsof dat zo rustig toe gaat!

 

19 september

Tamduro Sous Le Ciel De Paris ( Amy) is nu bijna 12 weken oud. Ze woont bij haar vriendje Tukker maar komt nog regelmatig op bezoek.

Amy, sept.2015

 

30 aug.

Op de CAC-show van Trbovlje heeft Ziggy (Tamduro Dream A Little Dream Of Me) in de tussenklasse zijn eerste CAC gehaald en werd daarnaast ook BOB. Hij is al Sloveens Jeugdkampioen.

Ziggy, tussenklasse CAC-showZiggy en profileZiggy's beloning

5 aug. Kees en zijn baasjes zijn even op visite geweest. Was heel gezellig maar ook spannend voor hem. Mamma Yma deed alsof ze hem niet zag dus samen op de foto was een dingetje. Oma Gwendydd waarschuwde hem voortdurend niet dichtbij de puppy’s te komen…… ‘t is wat!

Kees aug.2015 klein Maar…….. ik ben een mooie jongen geworden toch!

Mama Yma en zoon Kees a klein Met mama Yma.

 

13 augustus

Woody's favoriete plek Een pittig weekje voor de puppy’s.

Afgelopen maandag de eerste enting en check up bij mijn dierenarts. Alles was goed met ze. Woody had zijn beide balletjes dus we kunnen tevreden zijn. ‘s Middags kwam de chipper en kreeg het stel hun stamboomnaam. Thema: Edith Piaf-hits. Zie puppy-blog. Ook werd DNA afgenomen.

Vandaag was het ECVO- onderzoek en werden de oogjes nagekeken op CEA. Drie van de vier pups waren vrij en één heeft crd. Dat is wel jammer maar geen drama. De pup kan er prima mee functioneren. Ik ben erg blij met dit resultaat.

22 augustus

En toen was er nog maar één! Gisteren is Amy naar haar nieuwe thuis gegaan een paar straten verderop.

Erve Brooks 4

Vandaag vertrokken Jane en Woody naar hun nieuwe baasjes en ik heb al berichten dat zij zich al lekker aan het installeren zijn.

Jane, Jane Jane

Woody bij Erve Brooks 1 Woody

25 aug.

Afgelopen zondag is Tamduro La Vie En Rose ( Kali) naar haar nieuwe thuis vertrokken.

Gwendydd in sable

Alle puppy’s hebben al aardig hun draai gevonden in hun gezinnen melden hun baasjes en de filmpjes en foto’s getuigen daar ook van.

6 thoughts on “Nieuws

 1. gm, heb via de pup info jullie adres doorgekregen dat jullie sable pups verwachten.we hebben 13 jaar shelties in ons gezin gehad . helaas hebben we er eentje moeten laten inslapen van ouderdom. de andere is helaas verongelukt. we missen ze als gezin heel erg. Kunt u ons op de wachtlijst zetten aub. we zijn op zoek naar een sable teefje. onze dank en groet

  1. Beste Corina,
   Dat is echt een nare ervaring om zo kort achter elkaar twee geliefde hondjes kwijt te raken. Sterkte daarmee.
   Het is de bedoeling dat mijn sable teefje Nuala gedekt wordt als zij weer loops wordt en dat zal ergens in september zijn waarschijnlijk. Dan wordt,als alles goed gaat, eind november een nestje verwacht. Ik zal jullie op de wachtlijst zetten en jullie t.z.t. op de hoogte brengen hoe het ervoor staat.

   Met vriendelijke groet, Nora Volkert

 2. Beste Nora,

  Wat een vreselijk naar nieuws over Amy en wat zullen jullie geschrokken zijn! We hopen dat Amy snel uit de gevarenzone is en nog heel veel jaren een gelukkig “beste maatje” leven zal leiden.

  Sterkte

  1. Dag Robert en Pieter, Dank voor jullie berichtje. Met Amy gaat het nu langzamerhand steeds beter en is ze niet meer in levensgevaar. Haar carriere als fokteefje is echter definitief voorbij. Dat is erg jammer maar we zouden het erger hebben gevonden als zij die ontsteking niet overleefd zou hebben. Er zal heus nog wel weer een nestje komen hier maar dat zal op zijn vroegst in het najaar zijn bij één van haar zusjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.