Puppyblog

31 maart

De laatste van de 5 reutjes is uitgevlogen. Op 21 maart vertrok Shaylo en vanmiddag Riza. Het is altijd toch een ‘au’-momentje als er weer eentje weg gaat maar ja, allemaal blijven gaat niet. Tot nu toe alleen maar positieve berichten over de eerste kennismaking met de nieuwe huisjes. Iedere pup landt prima op zijn pootjes, zogezegd. Alle zorgen n.a.v. minder intensieve socialisatie door het slechte weer ( de pups konden al die tijd niet naar buiten) bleken niet nodig. De pupjes doen het meer dan goed.

Riza en Oti voorlopig voor het laatst samen.

 

 

17 maart

Gisteren zijn Floki, Finnley en Shadow naar hun nieuwe thuis vertrokken. Inmiddels krijg ik allemaal positieve berichtjes over de thuiskomst en de eerste nacht alleen. Het gaat goed met alledrie. Ondanks dat ik minder met de pups kon doen vanwege het slechte weer ging alles heel goed. Ook de eerste kennismaking met buiten spelen en bijvoorbeeld aan de lijn lopen. Ik ben heel blij.

En toen waren we nog met zijn drieën.

 

 

15 maart

Gistermorgen zijn de pups bij een specialist geweest voor het ECVO onderzoek en de resultaten waren heel goed. Geen CEA! Wij zijn weer heel blij. De autorit was deze keer wat luidruchtiger op de heenreis maar op de terugweg was het hele stel al gauw stil en in slaap.

Morgen is de grote dag: 3 puppy’s vertrekken naar hun nieuwe thuis. Helaas heb ik wat minder met ze kunnen doen als de bedoeling was dwz. door het erbarmelijk slechte weer zijn ze niet of nauwelijks buiten geweest maar wat ik binnenshuis heb kunnen doen is gedaan. Ze zijn al zo goed als krantzindelijk. Ik ben iedere keer weer verbaasd hoe snel ze dat onder de knie hebben. En het blijft blijkbaar ook op oudere leeftijd hangen want vannacht had één van de volwassen honden hoge nood en deed dat keurig op een krant.

 

 

4 maart

Vanmorgen zijn de puppy’s naar de dierenarts geweest voor de eerste vaccinatie en gezondheidscheck. Het werd meteen hun eerste autoritje en dat hebben ze relatief rustig ondergaan. Ook het bezoekje aan de dierenarts verliep prima. Rustig en al dan niet kwispelend ondergingen zij het onderzoek en zelfs bij de prik gaf bijna niemand een kik! Alle pups zijn gezond. De reutjes hebben al beide balletjes.

Vorige week donderdag kwam de chipper en ook dat verliep prima. Bij het hoofdstuk Vorige Nesten staan de namen van dit wederom buitengewoon lieve nestje.

 

25 februari 2019

5 Weken oud zijn de puppy’s en wat zijn ze leuk. En gemakkelijk dwz. ik kan rustig om 7 uur opstaan en ze blijven geduldig wachten op hun ontbijtje. Werkt lekker rustig. Een heerlijk begin van de dag. Terwijl het grut aan het eten is kan ik de ren verschonen. Dat gebeurt wel in een snel tempo trouwens want de jongelui zijn heel rap met eten. Maar ik ben er handig in geworden dus geen paniek! Yma komt ook nog even langs om de pups te voeden en hun bakjes uit te likken. Daarna is het knuffeltijd, heerlijk! En zoals gebruikelijk bij alle nestjes die ik heb gehad ben ik ook voor dit vrolijke stel een spannend klimrek. Gisteren hebben de pluizenballetjes voor het eerst wat geweekte brokjes gehad en dat ging erin alsof ze nooit anders gegeten hebben.

Ook hebben ze gisteren in de keuken mogen spelen. Daar is wat meer ruimte en wat hebben ze een lol gehad. Yma komt er graag bij liggen om met haar kroost te spelen. Ook de andere honden mochten er één voor één een keer bij om nader kennis te maken. Dat ging prima vooral oma Gwendydd vond het leuk om bij haar kleinkinderen te zijn totdat ze een bal vond. Die nam ze meteen in beslag.

En eindelijk hebben de dame en heren ontdekt waar die waterbak voor is: om uit te drinken en niet om te pootjebaden.

Omaaaaaa, pleeeeease!……………………………….Finnley

Oti, nog net wakker…………………………………….Ooooh, je kunt eruit drinken!

Floki, zzzzzzzzzzz!……………………………………Riza, ook zzzzzzzzzzz!

Shadow: Nou moe! Iedereen gaat slapen!…….Floki en Finnley….zzzzzzzzzzzz!

 

 

 

19 februari 2019

vlnr. Floki, Oti, Finnley, Riza, Shadow en Shaylo

Netjes op een rijtje. Totdat er eentje eerder zijn bakje leeg heeft dan de anderen…… Maar het ziet er schattig uit toch?

16 februari 2019

De puppy’s hebben al veel bezoek gehad en kennisgemaakt met , wat hun nieuwe baasjes bleken te worden. Alle opwinding is goed doorstaan. Ook dit nestje is weer vreugde om te hebben. De pups zijn speels en nieuwsgierig, soms trillen ze van de opwinding maar herstellen daar goed van. Ze hebben de ruimere ren al goed verkend, de tunnel geprobeerd en gesmuld van het vleespapje. De concurrentie wordt bij het eten soms afgetroefd door dwars in de bak te gaan liggen.

 

 

13 februari 2019

Vandaag hebben de kleintjes hun eerste pap gehad en vleesmousse. Yma heeft niet meer voldoende melk voor alle pups en ze begonnen ineens wat af te vallen. Maar alle achterstand is ruimschoots ingehaald met een toename van gemiddeld 40 gr.

 

 

11 februari 2019

Vandaag maar eens geprobeerd om foto’s te maken van de individuele pups.

De eerstgeborene en de kleinste maar met een eigen willetje. Zijn naam wordt: Tamduro I Wanna Quick Quickstep. Hij is nog beschikbaar.

Bijgenaamd ‘Broekie’. Hij is de grootste en best ondernemend. Hij klimt graag overal op en in. Zijn naam wordt: Tamduro In The Mood For A Hot Samba. Hij is nog beschikbaar.

Dit vriendelijke reutje heeft aan één kant een grote zwarte aftekening op zijn koppie zodat het lijkt alsof hij een zwierig petje op heeft. Zijn naam wordt: Tamduro I’m Dressed In Blue To Jive. Hij is nog beschikbaar.

Dit is een zgn. cryptic blue merle omdat het zwart overheerst. Zijn naam wordt: I’m Fierce Like A Fiery Tango. Dit speelse reutje is gereserveerd.

Dit meneertje staat al spontaan in showhouding ha,ha! Vast een natuurtalentje. Zijn naam: Tamduro Icy Blue American Smooth. Hij is gereserveerd.

En tot slot de enige jongedame van het stel. Als ‘roetveeg-sheltie’ is ze helemaal hip! Haar naam: Tamduro Irresistible Calypso. Ook zij is gereserveerd.

 

9 februari 2019

De pupjes beginnen elkaar te ontdekken en spelen nu ook veel met elkaar. Ze zijn ook weer flink gegroeid en zien nu ook kans om zittend/staand bij mamma te drinken.

Dit weekend zijn ze drie weken oud en vanaf nu mogen ze bezoek hebben. Voor iedereen altijd weer een spannend gebeuren.

7 februari 2019

Pup Bal is ‘gegroeid’ en veranderd in net zo’n pluizebal als zijn broers en zus over een week of wat ook zijn. Hij is erg populair bij mamma Yma en broers en zus wijken dan ook noodgedwongen uit naar Knuffelbeer die al heel wat puppy’s onder zijn hoede heeft gehad. Een ervaren ‘babysitter’ is niet weg.

Beer bevalt prima!

 

5 februari 2019

Lekker als een knoedel bij-en op elkaar. Een puppy-leven is best druk. Er gebeurt zo veel, zo veel nieuwe ervaringen. De puppy’s beginnen elkaar te ontdekken en er wordt al wat gespeeld. Nog even en hun speel-en leefruimte kan ik groter maken.

 

2 februari 2019

Morgen zijn de heren en dame 2 weekjes oud.

Reutje 1, de kleinste,……………………………………………………… reutje 2

Reutje 3, de cryptic blue merle……………………………Reutje 4, bijgenaamd Broekie

Reutje 5………………………………………………………………………teefje

Effe uithangen………………………………………………..slapies

En we slapen nog even door. Groeien is héél vermoeiend!

 

 

31 Januari 2019

Dit is ‘Broekkie’ en het is duidelijk waarom hij zo heet (voorlopig dan). Hij heeft een kek wielrennersbroekje aan, zo lijkt het en verder heeft moeder natuur hem blijkbaar ook een dikke zoen op zijn rug gegeven want daar prijkt een brede, glimlachende mond.

En hier slaapt het teefje temidden van haar stoere broers.

Hopelijk lukt het de komende dagen om alle pups goed op de kiek te krijgen. Tot nu toe waren alleen de groepsfoto’s geslaagd.

Van de week kreeg ik bericht dat na wat aanpassingen nu toch eindelijk de namen zijn goed gekeurd. Ook is het gelukt om alvast de afspraak voor het ECVO-onderzoek vast te leggen en de chipper weet op welke dagen ik thuis ben voor het chippen en dna-afname. Zo zou alles goed op zijn pootjes moeten kunnen terecht komen.

 

 

30 januari

Zusje aan de kant en 5 broertjes op een rij.

En maar weer aan tafel!

 

 

27 januari

Eén week oud en wat doen moeder en kids het goed. Moya, onze ‘moeder-overste’ heeft inmiddels haar kans gegrepen om even bij de puppies te gaan kijken en ook Nuala zag kans om even te gluren. Het is zo mooi om te zien dat ze daarbij heel bescheiden en voorzichtig zijn. Alleen oma Gwendydd wordt door Yma ‘weggekeken’ dus die moet nog maar even wachten voor ze op bezoek mag.

Druk aan het ontbijt waarbij ook puppy Bal niet ontbreekt. Ook niet bij het groeps-slaapje!

 

25 januari 2019

Het was spannend aan het begin van de week: heeft Yma genoeg melk voor haar kids? Maar de puppy’s groeiden wel elke dag een paar gram. Al snel ging dat steeds beter en nu groeit het stel per dag tussen de 18 en 39 gr. Yma eet als een bootwerker en zorgt goed voor haar kleintjes. Het teefje heeft ondertussen al een poging gedaan om uit de werpkist te klimmen dus ik heb de uitgang maar afgesloten. De namen van de pups zijn ook doorgegeven aan de Raad van Beheer maar er is nog wat gesteggel over één naam. Thema van dit nestje is in ieder geval: Invitation to Dance .

Vijf dagen oud.

 

21 januari 2019

De puppy’s zijn nu ruim een dag oud en groeien al goed. Mamma Yma heeft het er druk mee maar is een heerlijk relaxte moeder.

Dit was trouwens gisteren: Yma kan goed multi tasken. Het balletje is door Yma ge-adopteerd vlak voor de puppy’s geboren werden en ze staat erop dat het ook bij de puppy’s ligt.

En de bar is weer geopend!

 

 

3 december

Vandaag zijn Indy en haar broertje vertrokken naar hun nieuwe thuis. Indy woont niet ver weg dus ik zal haar nog wel eens tegenkomen. Broertje (ik geloof dat hij Lewis gaat heten) gaat bij een collega-fokker wonen dus ik hoop nog wel e.e.a. van hem te zien en te horen. De eerste berichten van Sansa en Pes zijn heel positief. Ze beginnen rap hun draai te vinden in hun nieuwe huis. We zijn blij!

En nu is het opvallend stil hier. Geen roffelende pootjes, geen kefjes en piepjes meer. Het is even wennen maar het is goed zo. Het hoort erbij.

Welterusten meneer Beer, vanaf nu slaap je alleen.

 

 

2 december

Gisteren waren we nog in de gelegenheid om mijn moeder op te zoeken die momenteel op de revalidatieafdeling van een verpleeghuis verblijft en dat was dikke pret! Pes heeft, op de arm van mijn moeder kennisgemaakt met het voortbewegen op een rollator. Hij vond het geweldig. Ook de andere pups hadden het naar de zin want ze werden veel geknuffeld door de aanwezige ouderen, revaliderenden en bezoekers.

Vandaag zijn de eerste puppy’s vertrokken naar hun nieuwe thuis. Pes en Sansa. De eerste berichten zijn al positief. Er wordt druk verkend in het nieuwe huis maar ze hebben ook al hun eigen plekje gevonden.

29 november

Vandaag was het gelukkig droog weer en konden we weer wat oefenen met aan de lijn lopen. De puppy’s waren erg onder de indruk van al die volle vuiniszakken: de oogst van ruim 6 weken de puppy-ren uitmesten.

Aanstaand weekend gaan drie pups met zekerheid naar hun nieuwe thuis en valt er voor hen heel veel te ontdekken en te verwerken. Maar dat zal zeker goed gaan. Voor nummer 4 wacht ik nog met smart op zijn dna-test want ik ben niet helemaal zeker van zijn kleur en dat bepaald in hoge mate de plek van zijn nieuwe mandje. Is hij echt tri-colour of toch een cryptic blue merle?

 

 

25 november

De puppy’s hadden veel te doen van de week. Op dinsdag werden ze dus voor het eerst gevaccineerd en kregen ze hun check up. Gisteren zijn ze voor het ECVO onderzoek in Wageningen geweest (hun 2e autoritje!) en ook daar is alles goed bevonden: allen CEA-vrij. Het autoritje vonden ze eerst niet zo leuk en dat lieten ze horen maar vrij snel gingen ze slapen. Trots op ze!

21 november

Alle pupjes zijn nu gechipt en hebben hun stamboomnaam. Ook zijn ze allemaal gevaccineerd en goed nagekeken door de dierenarts. Echt niets-aan-de-hand-puppy’s. We zijn heel blij. Vandaag voor het eerst even naar buiten geweest. Dat was een belevenis voor het stel. Pes durfde het eerst de sprong over de drempel aan en het was grappig om het groeiend zelfvertrouwen te zien bij de puppy’s, elke keer als ze weer van binnen naar buiten gingen.

Tamduro How About You…………………………Tamduro Heart Of Gold

Tamduro Hold Me Now……………………………..Tamduro Heart’s On Fire

 

 

 

11 november

Indy ………………………………………………………………………….Pes

Tri- reu………………………………………………………..Tri teefje

5 Weken oud alweer. Het zijn al echte hondjes al blaffen ze nog niet. Ze spelen veel met elkaar en onderzoeken hoe ze het best de ren op stelten kunnen zetten. Indy kwam er vandaag achter dat in de drinkbak gaan zitten niet echt fijn is. Water op kamertemperatuur is nog best koud!

Bezoek wordt enorm op prijs gesteld. Lekker op schoot zitten en geknuffeld worden…. daar zegt geen pup ‘nee’ tegen. En gisteren en vandaag heeft het bezoek zich flink uitgesloofd wat dat betreft.

 

8 november

Indy heeft haar slaapplekje gevonden nu mamma Yma niet altijd meer bij haar pups slaapt. Beer is een goede stand in voor mams als slapie.

 

 

4 november

Typisch voor Yma om zo met haar kinderen te slapen.

Moeder en zoon

En lekker aan de pap

 

1 november

Tja, het zat er aan te komen: een pup moest toch echt eens gaan kijken wat er toch buiten hun huis te beleven zou kunnen zijn. Indy, het blue merle teefje kreeg het voor elkaar om haar voorpootjes net over de rand van de afscheiding te krijgen en zich op te hijsen. Ze hing al op haar buik over de rand te balanceren toen ik haar zag. Gauw terug gezet want het ombouwen van de ren was nog niet af. Eenmaal klaar hebben de puppy’s zich al piepend de ruimte eigen gemaakt. Geweldig…… nu konden ze even een sprintje trekken! En, eenmaal moe, is daar de grote knuffelbeer om tegenaan te kruipen.

 

 

 

 

31 oktober

Vandaag hebben de dames en heren voor het eerst wat pap gehad en zoals gebruikelijk bij zo’n gebeurtenis zitten de puppy’s onder de witte plaksmurry. Hun eerste wasbeurtje valt niet in de smaak. Ze zetten het lekker op een krijsen…. zelfs mamma Yma vond dat wat overdreven en stond er wat beteuterd bij. Maar omdat het grut toch wel lekker zoet rook ging ze gauw helpen met schoon boenen.

When at night I go to sleep, fourteen angels watch do keep……. Maar ééntje volstaat ook.

 

30 oktober

Gisteren weer puppy-bezoek gehad en ook de kleine blue merle reu heeft zijn gouden mandje gevonden. De tranen om de andere hond kan hij niet drogen maar hij kan wel een fijne kameraad worden van de gezinsleden en zijn eigen plekje krijgen in het hart van zijn nieuwe baasjes.

 

28 oktober

Gezellige dag vandaag. De puppy’s kregen voor het eerst bezoek en zoals het er nu uitziet heeft het blue merle teefje haar match gevonden.

 

26 oktober

Zusje en broertje……………………………………..Nieuwsgierig aagje, eh, teefje

Op kleur gesorteerd!…………………………………………..Reutje inspecteert de nieuwe slaapplek.

Teefje zet zich schrap, daar komt broertje weer aanstuiteren.

 

25 oktober

De dames en heren beginnen de omgeving en elkaar te verkennen. De oogjes zijn open en er wordt druk aan elkaar gesnuffeld: ” Zooooo zeg, heb ik al die tijd naast jou gelegen in mamma’s buik, wist je dat je snurkt?” De leefruimte heb ik groter gemaakt en er wordt op hun dronken puppymanier door de kist gesjeesd. Prachtig!

Blue merle teefje……………………………………………….blue merle reutje

Blue merle teefje en tri reutje……………………………………..blue merle reutje

Tri teefje en blue merle teefje

 

22 oktober

De puppy’s zijn zo goed als 2 weken. De eerste keer ontwormd wat altijd wel invloed heeft op de darmpjes maar Yma is een zorgzame moeder en heel proper dus de pups blijven schone kontjes houden en zelfs het kleed wordt door mamma Yma schoongehouden.

Weer aan de bar………………………………………………………….twee zusjes

Twee broertjes

Blue merle reu………………………….gaap…………………………………..gaap

De blue merle reu is een volhoudertje.

Foto’s van Wia Munting, baasje van Sanor

19 oktober

Na een groeidipje gisteren zijn de dames en heren weer helemaal terug op schema. Yma heeft haar favoriete voed-houding weer aangenomen en de puppy’s hebben weer een uitgebreid ontbijtje gehad. Je ziet ze praktisch groeien.

Aan den dis!…………………………………………………bm teefje weet nog niet van wijken.

bm reutje heeft nog trek…………………………………….tri reutje ook wel.

 

16 oktober

De puppy’s zijn nu 1 week oud en hebben hun geboortegewicht zowat verdubbeld. Ze zijn sterk en aktief en bewegen zich al tijgerend snel door de werpkist. Je hoort ze snuffelen als mamma in de buurt is: eten!

 

12 oktober

De puppy’s groeien goed. Ze zijn aktief en drinken meer dan voldoende. Het is grappig: als je een slapende pup aanraakt reageert die alsof hij zegt: “Huh, waar was ik gebleven? O ja, ik was aan het drinken. Uit de weg, ik moet naar de bar!” Yma is een lief en zorgzaam moedertje, zoals gewoonlijk. Een genot om bij te zitten en gade te slaan.

 

 

9 oktober

Vandaag zijn de pups van Yma ( Tamduro Blue Sparkling Salsa) en Sanor ( Galileo Z Dáblovy Studánky) geboren. Twee kleuren: blue merle en tricolour en van elke kleur 1 reu en 1 teef.

 

 

30 september

Alle pups van Nuala zijn uitgevlogen. Tijdens een kleine reünie hebben we de stambomen en DNA-certificaten uitgedeeld. Bolt, Taran en Pepper hebben het naar hun zin bij hun nieuwe baasjes en het is leuk om af en toe nog weer iets van ze te horen.

8 september

Bolt heeft vandaag zijn 3e enting gehad en zijn rabiës-enting zodat hij over een paar weekjes kan verhuizen naar België waar hij gaat wonen bij heel lieve baasjes en een sheltie-meisje, Pepper (!) genaamd. Hoe stoer dit manneke ook is, vandaag heeft hij eens flink gepiept na het prikje. De feeststemming was meteen even weg bij hem. Maar dat duurt niet lang want meneer is erg van het avontuur. Gisteren is hij in een onbewaakt ogenblik de trap op geklommen maar was gelukkig wel zo verstandig om op mij te wachten toen hij weer naar beneden wilde. Hij had dikke pret toen hij zichzelf in een spiegel zag: wat een grappig hondje staat daar! En als hij mensen ziet wil hij maar één ding: knuffelen en spelen.

 

 

16 augustus

Vandaag een oppasdagje. Pepper en Bolt kunnen hun lol niet op en spelen en ravotten dat het een lieve lust is. ‘s Middags in de tuin waar ik nog het e.e.a. te doen had. Groot kussen op het gras en de honden vermaakten zich prima. Bolt heeft kennisgemaakt met de vijver: het water is nat! Niet leuk. Daarna lekker helemaal munt op het kussen drogen.

 

12 augustus

Gisteren is Pepper vertrokken en ik hoorde dat ze het al prima naar haar zin heeft met haar speelkameraadje Amy. Vanmorgen is ook Taran naar zijn nieuwe thuis verhuisd, zorgde daar meteen voor leven in de brouwerij en zal gauw ingeburgerd zijn. En toen was alleen Bolt nog over die beteuterd probeert zijn draai te vinden. De wandeling met de andere honden vond hij alvast super maar wie wil er thuis met hem spelen? Gelukkig ontfermt oma Gwendydd zich al wat over hem.

Pepper Taran

9 augustus

Nu gaat alles in een stroomversnelling lijkt het wel. Op 29 juli zijn de pups voor het eerst gevaccineerd en op 1 augustus was het belangrijke ECVO-onderzoek. Alle pups zijn CEA-vrij. In deze weken werd er veel ondernomen om de pups zo goed mogelijk te socialiseren. Ze zitten nu regelmatig in de auto als we weer ergens een bezoekje gaan brengen: restaurant ‘t Hoogspel bij Delden kan ons wel uittekenen nu. Bezoekje aan de dierenwinkel, aan een bekend tuincentrum, gewoon de straat waar we wonen……… Er zijn veel foto’s gemaakt. Elke dag worden de pups sterker en ondernemender. Prachtig om te zien.

Bij een bezoekje aan kasteel Twickel

V.l.n.r. Pepper, Taran en Bolt

Munt bij het tuincentrum

 

26 juli

Afgelopen maandag zijn alle puppy’s gechipt en is er dna-materiaal afgenomen. Alledrie keurig en braaf het hele gedoe verdragen. Geen kik gegeven. Om wat meer ruimte te hebben om te ravotten mogen ze nu ook in de keuken spelen. Het weer is nog vaak erg regenachtig dus buiten spelen moet nog maar even wachten.

 

 

 

17 juli

Gisteren heeft Tamduro You’re The One That I Want definitief zijn gouden mandje gevonden en gaat in het dagelijks leven Taran heten. Meteen ter herinnering aan die andere, even lieve, grote Taran.

 

15 juli

Bolt is een beetje haantje de voorste in dit nest en hij deed vanmorgen diverse uitbraakpogingen. Ze hebben al lang in de gaten dat de wereld groter is dan hun hok. Dus heb ik even werk gemaakt vanmorgen van de nieuwe puppy-ren. Nu moest hij echt klaar.

 

14 juli

De puppy’s hebben gezelschap gekregen in de mand. Wat zijn ze blij dat het gezelschap niet mee- eet. Effe koekeloeren of ik op de ………………………………………………………………kiek kom. Ik lig nu zo mooi te wezen.

13 juli

De pups ontwikkelen zich nu snel. Ze krijgen in de gaten dat er meer wezens rondlopen en dat je daar best lol mee kunt hebben. Bolt, het tricolour reutje begroet mij nu ‘s morgens met een blije kreet en klimt vervolgens gauw uit de mand voor een knuffeltje, gevolgd door broer en zusje Pepper.

T. Greased Lightning, Bolt………………………………..De avondpap vindt gretig aftrek

Sleep- In……………………………………………………Veilig bij mamma

 

7 juli

Gisteren is er bezoek geweest voor de puppy’s. Tamduro Hopelessly Devoted To You heeft een baasje gevonden.

Zij gaat in het dagelijks leven Pepper heten.

Vanavond lekker slapen en morgen gezond weer op.

 

 

4 juli

Er is veel gebeurd sinds 18 juni. We hebben met veel verdriet 1 teefje moeten laten inslapen. Het zuurstofgebrek dat ze bij de geboorte had opgelopen had teveel schade toegebracht en hoewel zij en wij voor haar leven hebben geknokt moesten we het toch op 21 juni opgeven.

Haar beide broers en zusje doen het uitstekend gelukkig en verkeren in blakende gezondheid. De oogjes zijn open en op wankele pootje struinen ze al door de werpkist op zoek naar elkaar en naar mams die een welvoorziene melkbar heeft. Nuala blijkt vanaf het allereerste ogenblik een zorgzame moeder te zijn.

 

 

24 januari

O’die en Yado hebben vorige week hun rabiës-enting gehad, verplicht nu ze naar het buitenland gaan over een tijdje.

Gelukkig hebben ze beiden regelmatig bezoek gehad van hun nieuwe baasjes zodat ze elkaar al wat kennen.

Van Juno krijg ik goede berichten, net als van zijn broer en zus die ook al elders wonen.

Juno januari 2016 Juno

Yado en O'die januari,klein Yado en O’die

 

14 januari

Net als met spelen wordt er met overgave geslapen.

slaapOdieslaapkleinslaapYadoslaap1kleinslaapYmaslaapklein

O’die slaapieslaaap………………………….Yado sssslaaaap………………………yma zzzzzzzzzzzzzzz!

 

10 januari

Gisteren met de toekomstige baasjes van O’die, zijn nieuwe vriendje Udhai, broertje Yado, mamma Yma en ik naar landgoed Twickel geweest voor een mooie wandeling. De puppy’s moesten even in de bench voor het ritje er naartoe en dat is voor O’die nog best vervelend. Hij wordt nog steeds wagenziek dus op de terugweg mocht hij lekker op schoot en Yado natuurlijk ook. Onderweg op de wandeling wat ontmoetingen gehad met andere honden en dat was nog best spannend. Ze waren groot en nogal opdringerig. Helaas is het ook nu weer zo dat de baasjes wat laat of niet ingrijpen en hun hond meenemen omdat al die opdringerigheid gewoon niet prettig is voor de puppy’s. Gelukkig herstelden ze zich snel van deze ontmoetingen. De brug over wandelen ging ook goed, gewoon mamma achterna lopen. In restaurant ‘t Hoogspel was het goed toeven en ze kregen nog wat lekkers van de ober.

ben misselijk'k ben misselijk, kusjebrugproef

‘k Ben wat misselijk…………………………mag ik dan een kusje?……………………….brugproef….check!

Udhai en o'die al dikke vriendjesMooi ben ik hè.klaar voor de wandeling Yado

Udhai en O’die, al dikke vriendjes……..Mooie O’die……………………………………Mooie Yado

Vandaag was het een tuindag en lekker in de zon is ook niet verkeerd. Goede dag om de zandbak uit te proberen.

Zandbak, yesspotpupMooie Yado

Leve de zandbak…………………………..Een echte potpup. Bloeit járen!………………Yado.

7 januari

Het weer werkt niet zo erg mee maar gelukkig zijn er wat droge momenten zodat de broertjes lekker buiten kunnen spelen. En dat doen ze naar hartelust. Ze zijn nu ook goed krantzindelijk en dat betekent dat het niet handig is om de nieuwe krant of t.v.gids op de grond te laten liggen, heb ik ondervonden. De t.v.gids kan ik nu wegmikken.

YadoYado en mamma YmaO'die, wat loopt daar

Cheeky heeft een nieuwe naam: Yado………………………………………………………………O’die: ‘Wat loopt daar nou?’

 

2 januari

Vanmorgen is Tamduro Puttin’On The Ritz ( Yentle) met haar bazinnetje vertrokken naar haar nieuwe thuis. Ongetwijfeld zal ze daar een supergezellig leven krijgen bij iemand die veel van haar houdt.

Yentle bij Erve Brooks

Verder heeft Tamduro Cheek To Cheek ( Cheeky) zijn match gevonden en daarmee zijn alle puppy’s in dit F-nest voorzien van een gouden mandje.

wa's dat dan

30 december

Het vuurwerk brandt al bij menigeen een gat in de broek blijkbaar want geregeld klinkt er geknal en gesis. De puppy’s reageren niet zo want zij zijn erg druk met tuinieren.

bloempotplezier abloempotplezier bbloempotplezier c

27 december

Vandaag hebben we een bezoekje gebracht aan Erve Brooks met de toekomstige baasjes van O’die, Betsy met Joia en Cameron (pappa van dit nestje), drie puppy’s , Yma en ik. Spannend voor Cheeky, O’die en Yentle want ze zagen vandaag voor het eerst varkens en geiten. De kippen waren voor hen niet nieuw want de achterbuurman heeft een kippenren die grenst aan mijn achtertuin en een luidruchtige kennismaking heeft al eens plaats gevonden. Ook vandaag geknuffeld met kinderen. O’die heeft nader kennisgemaakt met zijn toekomstige vriendje èn neef Udhai en dat ging bepaald niet verkeerd. Yentle vond het vandaag wel best, vooral niet druk maken. Hoewel…. die midwinterhoornblazers……. daar had ze het niet zo op. Maar een beetje muzikale vorming kan geen kwaad. En op de arm van Betsy zat ze veilig. Nu ligt het hele stel totaal munt in hun mandje. Morgen is er weer een dag! De foto’s zijn vandaag gemaakt door Betsy en Talia.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES

pappa Cameron en mamma YmaCheeky aCheeky met pa en ma

Ma Yma en pa Cameron……..Cheeky ……………………………………..Cheeky met ouders

Yentle bij Erve BrooksYentle in de weiMet de hele familie a

Yentle in de wei………………….Met de hele familie minus de al vertrokken broertjes Juno en Jelte

O,die gewoonO'die knapperd 9wknO'die in aktie

O’die 9wkn……………………aparte oogkleur………………………………Aktie!

 

 

 

 

 

24 december

Vanmorgen waren de puppy’s mee op de ochtendwandeling. Om bij ons wandelgebied te raken gaan we altijd met de auto en met in totaal 9 honden en twee volwassenen was het best vol.

Vanmiddag werd de tuin verder verkend en ja, de vijvers zijn nu ook ontdekt door O’die, Yentl en Cheeky. Gelukkig had nog niemand behoefte aan een zwempartij, ondanks de relatief hoge temperaturen.

snoeibeurtCheeky 24dec.aCheeky in het bakkie

Yentl doet een snoeibeurtje………….Cheeky staat mooi te zijn…………..en past een nieuw bedje.

O'die mooizoek Yentlgezellie

Mooie O’die…………………………..Zoek Yentl…………………………………Gezellie!

22 december

Vanmorgen vertrok Juno ( Tamduro Drum Crazy) naar zijn nieuwe thuis en, typisch voor hem, wilde hij vanmorgen bij mij zijn i.p.v. met zijn broertjes en zusje te spelen. Hij ging voor me zitten en keek me met zijn koppie schuin eens even goed aan: tijd voor ons speciale afscheidsritueeltje. Ook hij gaat naar mensen bij wie hij uitstekend op zijn plek is.

Juno 7wkn

 

20 december

Vanmorgen is Tamduro Steppin’Out With My Baby ( Jelte) vertrokken naar zijn nieuwe huis. Het hondje waar ik het meeste zorg om had notabene gaat het eerste weg en komt in een lief gezin. Ik denk dat hij snel gewend zal zijn en ook daar een hartendiefje wordt.

Jelte 8 weken

Hij weegt nu ongeveer 1800 gr. en is 20 cm. hoog. Het lijkt erop dat hij een klein doerakje blijft.

 

18 december

De rust is weergekeerd nadat de kleine muitertjes zeer creatief in de weer zijn geweest met de kranten. Ik denk niet dat die nog geschikt zijn als toilet maar de puppy’s hebben in ieder geval veel lol gehad.

Ook het speelgoed wordt goed bij het spel betrokken en ziet alle hoeken van de ren.

Jelte met eend of..eend met Jelte.

Jelte met eend…………….of…………………..eend met Jelte.

 

14 december

Vandaag was er gelegenheid voor de puppy’s om toch weer even naar buiten te gaan èn om te oefenen met aan de lijn lopen. Yentl mocht beginnen en dat ging meteen heel goed. Even de tuin wat verkennen en dan op de arm voor het huis de boel verkennen. Daarna even op de grond voor een wandelingetje. Ging heel goed, ze bleef rustig en opgewekt en had zelfs tijd voor een kusje. Ook Juno was vooral nieuwsgierig en liep al goed mee. Jelte vond het eerst wat eng maar ook hij liep al gauw met een kwispelstaartje overal te snuffelen. De voorbij rijdende auto’s op straat voor het huis vond hij niet leuk maar er was geen paniek. O’die ging uitproberen of hij mij kon dwingen met hem mee te lopen i.p.v. hij met mij. Tja, die lijn is dan wel lastig, hè? Het werd leuker toen hij gewoon mee liep. Zo kom je nog eens ergens. Möwe had weliswaar een grote mond: NU-IK-NU-IK! maar vond het voor het huis toch wel prettiger om alle indrukken vanaf mijn arm te verwerken. Bang was hij niet. Een kusje op mijn wang kon er echt wel af.

wegwezen yentl

groepsslaapjeclose to youYma en Yentl

Groepsslaapje……………………………………….close to mam………………………………..Yma en Yentl

13 december

Droppie is helemaal blij! Hij heeft een lief gezin gevonden waar nu al veel van hem wordt gehouden ondanks zijn niet perfecte looks. Zijn baasjes hebben ook mijn hart gestolen want die hebben begrepen dat het vooral gaat om het kiezen van een nieuw gezinslid en dat doe je eigenlijk vooral met je hart. Droppie heet vanaf nu Jelte.

DSC03425

Zijn blue merle broertje Cheek To Cheek zoekt weer naar lieve baasjes. Kort samengevat ontbrak de klik met de mensen die voor hem kwamen en dan hou ik hem liever hier en gaan we gewoon weer op zoek.

Cheek To Cheek Cheek To cheek Face

Cheek To Cheek is een parmantig, vrolijk klein reutje dat toevallig zijn naam eer aan doet. Hij vindt het heerlijk om met zijn wang tegen de wang van het baasje aan te liggen.

11 december

Gisteren zijn we voor het verplichte oogonderzoek bij de specialist geweest en alle pups zijn CEA-vrij èn distichiasis-vrij. Inmiddels hebben ze ook hun stamboomnamen. Het is het F(red Astaire)-nest en hun namen verwijzen naar bekende dans-en zangnummers van deze Amerikaanse danser.

DSC03414Tamduro Puttin’ On The Ritz ( Yentl)

DSC03431 Tamduro Drum Crazy (Juno)

DSC03427Tamduro Too hot To Handle (O’die)

DSC03399Tamduro Cheek To Cheek

DSC03448Tamduro Steppin’Out With My Baby

 

Door een afzegging heeft naast Droppie, het driekleurtje (Steppin’Out With My Baby) ook Cheek To Cheek nog geen baasje.

Nog even wat fotoimpressies:

DSC03396Jailhouse Rock!

DSC03433Veilig bij mamma

HoiIk ben niet ‘picture perfect’ in looks maar verder….

DSC03434Ben jij wel schoon achter de oren?

 

9 december

Gisteren is de chipper geweest en vandaag is het vrolijke stel naar de dierenarts geweest voor de eerste enting en de check up. Alle pups zijn gezond bevonden èn de reutjes hebben allen hun beide balletjes. Ook deze lichting pupjes was heel rustig op de behandeltafel en lieten zich goed betasten. Geen gepiep en gespartel bij de prik. Dat was trouwens ook al niet zo bij de chipper. Ook daar waren ze reuze makkelijk.

Gisteren zijn de puppies ook voor het eerst naar buiten geweest en oh, wat hebben ze zich vermaakt met tante Amy die net even op bezoek was. Vooral Droppie zat zijn tante even flink achter de vodden.

DSC03382DSC03385DSC03390

DSC03391DSC03394

6 december

Afgelopen weekend veel puppy-bezoek gehad. Ook Checkers en Face hebben hun match gevonden. Hoe Checkers gaat heten bij zijn nieuwe baasjes is nog niet bekend maar Face gaat O’die heten en wordt het maatje van Udhay, een kleinzoon van Cameron die de vader is van dit nest. Udhay mag dus ‘oom’ zeggen tegen O’die. Möwe is gereserveerd en hopelijk heeft hij eind van de week ook definitief nieuwe baasjes gevonden. Helaas is er nog niemand geweest voor de grappige Droppie, de enige tri-colour in het nest.

Komende week wordt pittig voor het nestje: de eerste enting, chippen, ECVO-onderzoek……

Yentle en Checkers a kleinDroppie 2 kleinMöwe klein

Yentle en Checkers……………………………Droppie……………………………….Möwe

O'die klein

Face= O’die

 

4 december

Vanmorgen een fotomomentje met Betsy gehad.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES

“Checkers”de enige blue merle met twee bruine oogjes zoals zijn moeder en opa Taran.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES

“Face”, nog steeds heel stoer in rompertje.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES

“Yentle”, het enige teefje in dit gezelschap.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES

“Möwe”, specialiteit ‘knuffelen’.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES

“Droppie”, het enige tri-colourpupje. Hij zoekt nog een lief en hopelijk sportief baasje.

 

 

 

30 november

Gisteravond mochten de puppy’s voor het eerst naar de keuken. Dat was een feest want veel meer ruimte. Oma Gwendydd is stiekum ‘s morgens al in de puppyren geweest en het eerste wat zij doet is oortjes, oogjes en bipsjes wassen want ze vindt blijkbaar dat dochter Yma daar niet veel van terecht brengt. Yma stond er wat beteuterd bij te kijken. In de mensenwereld komt zo’n situatie ook regelmatig voor.

Oma Gwendydd aoma Gwendydd op inspectie

En dan hebben we het er nog niet eens over gehad dat oma Gwendydd en tante Moya (tenslotte is die ook moeder) hele discussies lijken te hebben over de opvoeding van het grut als ze voor de ren staan te kijken.

28 november

De puppy’s vinden de pap, het vleeshapje en de brokjes heerlijk en groeien nu helemaal als kool. Hoewel ze over het algemeen best netjes eten lukt dat niet altijd. Vandaag was Yentl voor het eerst niet meer de zwaarste van het stel. Broertje Checkers heeft haar ingehaald. Dat laat mevrouw niet op zich zitten en zij gaat nu plompverloren in de etensbak staan en eet zo haar buikje rond: eens kijken wie er nu het zwaarst is! Ha!

effe in de etensbaknou zusje eet alles op

25 november

Vier weken is het vijftal alweer en het worden echte hondjes. Steeds meer zie je iets van hun karakters. En soms is het grappig dat hun toekomstige stamboomnaam zo goed bij hun past. T.z.t. komen die wel bij hun foto te staan maar nu nog niet. Er is al veel puppybezoek geweest. In de loop van de weken zullen we zien of de klik met een bepaald hondje er nog steeds is.

Droppie 4 wekenslaaphoekjestapelslapen

Droppie, de kleinste………………………………..slaaphoekje…………………………………………stapelslapen

CheckersCheckers en MöweCheckers volgt op de voet

Checkers……………………………………………….Checkers en broertje Möwe……………..Checkers volgt op de voet.

MöweFace en zijn balYentl

Möwe (meeuw vanwege zijn zwart/grijze manteltje), Face met favoriete bal………….Lady Yentl

Beschikbaar zijn nog Face en Droppie.

22 november

Ijsbeer 3wkn.c

Jaaaaaaaa, ik heb een lief baasje gevonden en ik ga Yentl heten!

20 november

Even een fotomomentje.

Checkers 3wkn aCheckers 3wkn.e “Checkers”

Droppie 3wkn.cDroppie 3wkn.d “Droppie”

Face 3 wkn.aFace 3wkn.cFace 3wkn.b

Face”

Ijsbeer 3wkn.bIjsbeer 3wknaIjsbeer 3wkn e

“IJsbeertje” , het enige teefje in dit nest.

Möwe 3wkn.dMöwe 3wkn bMöwe 3wkn.c

“Möwe”

19 november

De puppy’s worden in rap tempo al echte hondjes en racen door de werpkist. Alles doen ze met overgave: spelen, eten, slapen en…….. nou ja, laten we zeggen dat het hoog tijd wordt voor kranten op de vloer.

Checkers ontwaaktDroppieFace heeft een nieuwe vriend

Checkers: “Wat ga ik eens doen?”……..Droppie is net wakker………….Face heeft zijn liefste knuffel te pakken.

Ijsbeertje in dromenlandMöwe in dromenlandveilig bij mamma

Ijsbeertje in Dromenland…………….en Möwe ook…………………………..Veilig bij mamma Yma.

 

16 november

Vandaag zijn de puppy’s 3 weken en…… het werd tijd voor hun eerste papje. Joepieeeee!

bijna opbordje voor mij alleenBURP

Jammie! bakkie voor mij alleen! BURP!

bar geopend

Maar…… er gaat niets boven mamma’s melkbar!

 

 

 

14 november

Afgelopen week was best enerverend. Dinsdag ontdekte ik dat ‘Face’ een rare plek in zijn nek had. Yma was hem flink aan het likken. De volgende dag bij de dierenarts bleek de plek onder een dikke korst erg ontstoken te zijn. Ik had ‘Face al een soort rompertje aangetrokken, gemaakt van een oude sportsok waar ik twee gaten in geknipt had voor zijn voorpootjes en een gat voor zijn koppie. Nadat zijn wond was schoongemaakt en met honingzalf behandeld kon het rompertje er weer overheen aangetrokken worden en bleef op die manier het gaasje met zalf op zijn plek zitten zonder dat Yma in haar ijver en zorgzaamheid de wond kon likken. In eerste instantie gilde ‘Face’ moord en brand gedurende de procedure wat ook best begrijpelijk is. Het wurm is nog maar twee weken oud tenslotte en dan gebeurd je zo iets. Eng hoor!

Face in't witFace in't blauw

Face in elegant wit en Face in stoer blauw. Er zijn nog meer kleuren dank zij een stapel kindersokjes in de aanbieding.

 

8 november

Morgen zijn de puppy’s 2 weken oud. Alles gaat goed. De oogjes gaan nu open, de pootjes worden langzamerhand sterker. Er komt al wat meer systeem in het drinken bij mamma zodat iedereen ook genoeg krijgt, ook het kleine tri-reutje dat een groot doorzettingsvermogen toont in het trotseren van bijvoorbeeld zijn veel grotere en zwaardere zusje. Het reutje met de zogenaamde ‘splitface’ laat ook al veel van zijn karakter zien dat best pittig is.

blue teefje aCheckers 2wkn.meeuw g

teefje 2 weken “Checkers’ 2wkn. reu ‘Möwe’ 2wkn. reu

splitface dtri 2 wkn2 weken a

Face 2wkn. reu Tri- 2wkn. reu Together

Bij sommige pups komen bijnamen op zoals Möwe ( Meeuw) met zijn zwart/grijze halve mantel. Checkers heeft een strakke, geblokte aftekening op zijn rug als een dambord en ‘Splitface ‘ spreekt voor zich met de strakke kleurverdeling op zijn toetje. Hij lijkt wat dat betreft erg op zijn moeder.

Altijd lastig te zeggen als de oogjes net open zijn maar het lijkt erop dat alle blue merles donkere ogen hebben waar ik persoonlijk wel heel blij mee ben.

2 november

1 week oudeen weekje oud

 

De puppy’s zijn nu een week oud. Hoewel ik in eerste instantie dacht dat het allemaal reutjes waren bleek later bij nadere inspectie de lichte blue merle een teefje te zijn. Op de linkerfoto links.

 

28 oktober

moeder en kids Een tevreden Yma met haar kinderen.

blackshoulderCheckers 1splitface 1

I'm stuffed, burrptri

De puppy’s zijn twee dagen oud en alles gaat goed. De ene groeit wat harder dan de ander maar dat gaat nu eenmaal zo. Ze zijn levendig en houden mamma Yma in hun ban. Yma krijgt nu dus ontbijt, lunch en diner op bed want ze wil haar kleintjes geen moment alleen laten.

 

 

 

 

 

4 augustus.

De puppy’s zijn nu 5 weken en groeien als kool. In niets lijken ze nog op de cavia’s die ze in het begin waren. Ze zijn al buiten geweest in hun grote puppy-ren en oh, wat genoten ze daarvan. Als zij weer in hun kleine huis-puppyren moeten protesteren ze hevig èn hebben een aardige klimtechniek ontwikkeld om te kunnen ontsnappen. Dus het is zaak om het deurtje goed gesloten te houden.

doe even dat deurtje open ma

Doe eens even open, mam!

voor 't eerst naar buiten a

5 aug.

Jane met Betsy op de kiek. Kijk eens hoe mooi ik ben?

SAMSUNG CAMERA PICTURES

‘Summer’ met Anneke.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

‘Amy’

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Woody

SAMSUNG CAMERA PICTURES

9 aug.

Jane 6 weken

Jane is dol op de zandbak

teefje 2 'Amy'

Teefje 2, “Amy” (voorlopig)

teefje 3 'Summer', 6 weken

Teefje 3, “Summer” (voorlopig)

Woody's speurneus

Woody’s speurneusje

Zes weken is het stel alweer. We zijn aan het oefenen met lijn en tuigje en dat gaat al heel goed. De één is wat enthousiaster als de ander maar we zijn zeer tevreden. Gwendydd gaat nu vaker spelen met haar kinderen en heeft de melkbar zo goed als gesloten. De komende week is spannend: eerste enting, chippen, ECVO-onderzoek.

10 Aug.

Vandaag zijn de pups voor het eerst naar de dierenarts geweest voor hun checkup en entingen en vanmiddag zijn ze gechipt en hebben definitief hun stamboomnamen gekregen. Dit nest is het E-nest en het thema is Edith Piaf. Elk pupje is vernoemd naar één van haar beroemde chansons.

Daar gaattie:

Woody 6 weken, klein Tamduro Johnny Tu N’Est Pas Un Ange ( Woody)

teefje 2, zes wekenTamduro Sous Le Ciel De Paris (Amy)

Baaaaaalen, joh.Tamduro La Vie En Rose ( ‘Rose’.)

Jane 6 weken, kleinTamduro Non Je ne Regrette Rien ( Jane)

16 aug.

Afgelopen week was een heftig weekje voor de puppy’s. Tot overmaat van ramp leken ze niet allemaal even goed te reageren op de nieuwe ontwormingskuur dus….. diarree en het onvermijdelijke afvallen. Gelukkig is alles nu onder controle met hulp van de dierenarts. Vandaag een saai dagje binnen maar puppy’s vermaken zich al gauw met elkaar en de rondslingerende kranten die bedoeld zijn om op te plassen en te poepen. Dat gebeurd ook…. maar het is ook geweldig leuk om de boel dan lekker te verscheuren of te verslepen.

Woody en AmyWoody en Amy lekker gezellig in een mandje.

de vierling

Vooraan Jane, links ‘Rose’,rechts Amy en achteraan Woody. Het is een vrolijk klaverblad. 7 weken oud zijn ze nu. Nog één week genieten van het stel.

2 thoughts on “Puppyblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.