Geboren

20 januari 2019

Afgelopen nacht is de 2e leg van Sanor x Yma geboren. Yma heeft deze keer flink haar stempel gedrukt op dit nest want het zijn alle zes blue merles waaronder een cryptyc blue merle ( lijkt op het eerste gezicht een tricolour maar blijkt hier en daar toch grijze plekjes te hebben). Ook maakte ze haar naam van reuen-mamma helemaal waar: 5 reuen en 1 teef. Teef is in principe al gereserveerd. Het 6-tal maakt het goed. Mooie gewichten en levendig. Ook Yma is fris en fruitig alsof het een makkie was om 6 pupies te krijgen. Supergoede moeder is ze weer.

De puppies, een paar uur oud.

 

9 oktober

Vandaag zijn de puppy’s geboren uit de combinatie Yma ( Tamduro Blue Sparkling Salsa) en Sanor ( Galileo Z Dáblovy Studánky)

Yma………………………………………………………………………..Sanor

Op de pagina van de puppyblog is te lezen hoe het gaat met het viertal en hun moeder.

13 juli

Er zijn geen pups meer beschikbaar.

 

 

18 juni 2017

Geboren 4 puppy’s: 1 tri-colour reu, 1 sable reu, 2 sable teefjes. Ouders zijn Tamduro Con Allegrezza ( Nuala) en Johnny-Be-Good Des Romarins De Mayerling. Dit is Nuala’s eerste nest en helaas ging e.e.a. niet van een leien dakje. Het tweede teefje liet erg lang op zich wachten en leek zelfs dood te zijn maar Nuala begon ijverig te poetsen dus hebben we ons ervoor ingezet om deze pup te redden.

26 oktober.

Vandaag zijn de puppy’s van Yma en Cameron geboren na een rollercoastermiddag. Er lag een pupje dusdanig verkeerd dat een keizersnede noodzakelijk was. Gelukkig bleken alle puppy’s in leven. Het resultaat: 3 blue merle reutjes,1 tri-reutje en 1 blue merle teefje.

pasgeboren

 

Op 29 juni 2015 is het nestje van Gwendydd en Elmo van Tjariet geboren: 2 reutjes en drie teefjes, allen sable. Helaas heeft het kleinste reutje het niet gered ondanks alle zorg.

dag 1 nestje klein

4 thoughts on “Geboren

 1. Goedendag,

  Wij hebben anderhalf jaar geleden afscheid moeten nemen van onze lieve shelties Yogi en Dino. Het verdriet was zo groot dat we nog niet toe waren aan een nieuw maatje. Momenteel mist iedereen hier in huis de aanwezigheid van een trouwe viervoeter. Met iedereen bedoel ik 2 volwassenen en drie kinderen van 12,10 en 9 jaar.
  Onze vraag aan jullie: Zijn er nog puppies beschikbaar of in de planning?
  Mvg, Iske Hunting

  1. Goedenavond familie Hunting,
   Dat is best zwaar om zo snel afscheid te moeten nemen van twee hondjes. Ik moet u teleurstellen wat betreft dit nest: alle puppy’s zijn al voorzien van een baasje. Wel is er nog een nestje in de planning, dit najaar blue merle/ tricolour. Ik zit te wachten tot Yma loops wordt en dat kan iedere dag zijn nu. U kunt ook informeren bij de van Tjarietkennel in Roodeschool. De vader van dit nest komt daar vandaan en ik weet dat daar een teefje ( zijn dochter) is gedekt door een mooie sable-reu. Dat wordt dus een sable-nestje.
   Met vriendelijke groeten, Nora Volkert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.